Hlavní obsah

Už zbývá poslední krok k finále, liboval si Robben po utkání s Manchesterem United

Mnichov/Praha

Přesnou přihrávkou zařídil druhý gól Bayernu a pak sám pečetil postup trefou na 3:1. Mnichovský záložník Arjen Robben byl ve středu večer jednoznačně nejlepším hráčem odvety čtvrtfinále Ligy mistrů v Allianz Areně, kde Manchester United přišel o poslední naději, že si elitní soutěž zahraje i v příští sezóně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Arjen Robben (vlevo) slaví se svými spoluhráči z Bayernu postup do semifinále Champions League.

Článek
Fotogalerie

„Na ten druhý gól Thomasi Müllerovi jsem nahrával pravou nohou, o které mnozí říkají, že ji mám jen na opírání. Gólovou trefu mi ztečoval Vidič, ale myslím si, že i tak by to byl gól,“ rozplýval se Robben po utkání před televizními kamerami. „Teď už nám zbývá poslední krok a jsme znovu ve finále Ligy mistrů. Bylo by to potřetí v řadě a věřím, že podruhé s trofejí,“ dodal.

Uznal také, že soupeř kladl houževnatý odpor. „Byl to velice těžký zápas. United výborně bránili, těžko jsme se dostávali do zakončení. Po změně stran jsme začali víc měnit místa, hledali si prostor a zrychlili kombinaci. To bylo účinné. Proti tak silným soupeřům musíte najít protizbraň. Velmi důležitý byl moment, našeho vyrovnání. Přišlo brzy, takže jsme ani neměli čas na nějakou nervozitu. Po druhém gólu jsme si vydechli. Mohli jsme dát branek i víc,“ konstatoval nizozemský záložník.

Kouč Josep Guardiola své mužstvo pochválil hlavně za druhý poločas. „Bylo těžké se probíjet o branou Manchesteru, který měl v šestnáctce i osm hráčů. My jsme ale byli trpěliví, a třebaže se štěstím, byli jsme za svůj přístup odměněni. Hráči prokázali, že mají srdce a já jsem na ně hrdý,“ pravil pyšně Guardiola.

Real má hvězdy, Atlético vášeň, Chelsea zkušenost

Důležitý druhý gól dal Thomas Müller. „Chtěl jsem se do míče víc opřít, ale byl jsem tísněný obráncem. I takové góly platí. Podstatné je, že jsme ukázali svoji psychickou sílu po inkasované brance. Mario Mandžukič brzy srovnal a my jsme se nadechli k rozhodujícímu tlaku. Teď už můžeme očekávat v klidu páteční los,“ liboval si Müller.

„V semifinále jsou velmi silné týmy. Real má vynikající hráče, fotbalové hvězdy. Atlético hraje vášnivě, je v euforii a může kohokoliv překvapit. Chelsea tvoří zkušení fotbalisté a mají na lavičce skvělého trenéra,“ stručně charakterizoval Guardiola ostatní účastníky semifinále.

Moyes litoval zahozených šancí

Manchester United předvedl v Allianz Areně taktickyvelmi vyspělý výkon a dokonce sahal po postupu. „Proti obhájci trofeje jsme odvedli kvalitní práci. Byl to nejtěžší soupeř, na jakého jsme mohli narazit. Bohužel rozhodly naše chyby, byť jich nebylo moc. Škoda, že jsme nevyužili šance na vstřelení druhé branky. Vyložených šancí jsme měli o něco víc než domácí. V takových zápasech, ale z nich musíte vytěžit maximum a vyvarovat se chyb. Z vyřazení jsme samozřejmě smutní,“ litoval kouč Manchesteru United David Moyes.

„Vyrovnání přišlo příliš brzy, ale pořád jsme měli možnosti na to, abychom šli znovu do vedení. Otázkou je, jak by dokázal zareagovat Bayern. Ten měl tentokrát i štěstí při druhém a třetím gólu. Když tečujete míč a gólman na něj pak nemá šanci dosáhnout, je to obrovská smůla. Ta v podstatě rozhodla. Za výkon se určitě stydět nemusíme, ale výsledek je pro nás krutý,“ konstatoval kapitán United Nemanja Vidič.

Který tým letos vyhraje Ligu mistrů?
Atlético Madrid
16,3 %
Bayern Mnichov
31 %
Chelsea
29,4 %
Real Madrid
23,3 %
Celkem hlasovalo 47956 čtenářů.

Reklama