Hlavní obsah

Ještě nekončíme, varoval Evropu bujarý Simeone, když Atlético senzačně šmiklo Barcu

Madrid

Senzace pokračuje. Už jen jeden tým zůstal po čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů bez porážky. Hádali byste Bayern Mnichov, Real Madrid či Chelsea? Samá voda. Je jím až čtvrtý semifinalista v řadě, nejméně očekávaný. Atlético Madrid! Ve španělské bitvě vyřadilo Barcelonu, jejíž nadvláda Evropě definitivně končí. „Obdivuji své hráče,“ dmul se pýchou kouč Diego Simeone po postupové výhře 1:0 v odvetě.

Foto: Stringer, Reuters

Úspěšný střelec Atlétika Madrid Koke a jeho spoluhráč David Villa (vpravo) se radují z vedoucího gólu v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Článek

První dva týmy španělské ligy se do sebe pustily také v Champions League. Šlo rovněž o souboj argentinských trenérů Diega Simeoneho (Atlético) a Gerarda Martina (Barcelona). Oba proti sobě v minulosti nastupovali v argentinské lize.

Výsledek? Barcelona usilovala o postup do sedmého semifinále Ligy mistrů za sebou. Nezbylo z něj nic, dál jde Atlético.

„Zažíváme obrovskou radost, že jsme vyřadili velkého soupeře, který má hrdou historii. Teď jsme v klidu, protože víme, že to není konec. Jen se musíme snažit co nejdříve zregenerovat síly, protože v neděli nás čeká další zápas," jásal bujarý Diego Simeone.

„Moji hráči nepotřebují slova motivace, nýbrž jistotu, rozhodnost a schopnost zkusit dostat z nich to nejlepší. Obdivuji své hráče. Obdivuji jejich odhodlání a způsob, jakým pracují společně jako tým," liboval si Simeone.

Nedali nám prostor, uznal Martino

„Potřebovali jsme dát gól, pak by se obraz hry změnil. Když bylo lepší Atlético, dokázalo skórovat. Také my jsme měli příležitost a jeden jediný gól by hodně změnil," ujišťoval Gerardo Martino.

Marně. „V některých ohledech jsme nemohli hrát to, co jsme chtěli. Atlético stále mělo hodně hráčů v blízkosti svého pokutového území. Hráli velmi dobře a dělalo nám velký problém najít jakýkoliv volný prostor," uznával.

Stadión Vicenteho Calderóna podle něj sehrál velkou roli. „Takové prostředí v Evropě těžko najdete, spíš se podobá tomu v Argentině. Musíme teď pokračovat v boji na dvou frontách, jež nám zůstávají. V lize a Královském poháru," vyzval zklamaný tým Martino.

Který tým letos vyhraje Ligu mistrů?
Atlético Madrid
16,3 %
Bayern Mnichov
31 %
Chelsea
29,4 %
Real Madrid
23,3 %
Celkem hlasovalo 47956 čtenářů.

Reklama

Související témata: