Hlavní obsah

Bayern - Real Madrid 0:4Obhájce na kolenou! Real vydrancoval chrám Bayernu a je prvním finalistou Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Ramos 0 : 1
20. Ramos 0 : 2
34. Ronaldo 0 : 3
89. Ronaldo 0 : 4
Záznam online reportáže

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov neobhájí trofej v prestižní Lize mistrů. Německý šampión po prohře 0:1 v úvodním semifinálovém měření sil podlehl Realu Madrid i v odvetě před vlastními fanoušky dokonce 0:4! Po dvou trefách španělského velkoklubu, jenž se do finále Champions League probojoval po dvanácti letech, obstarali zadák Sergio Ramos a forvard Cristiano Ronaldo. Real se v květnovém finále v Lisabonu utká s lepším ze dvojice Chelsea - Atlético Madrid, jejichž odvetný duel je na programu ve středu v Londýně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Jásající Sergio Ramos, autor prvních dvou gólů Realu Madrid v odvetě semifinále LM na hřišti Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletý Ronaldo hned dvakrát vylepšil střelecký rekord Ligy mistrů, když jako první v historii soutěže zaznamenal v jedné sezóně patnáct a později šestnáct branek. Real bude ve finále usilovat o jubilejní desáté vítězství v Lize mistrů. Mnichovský celek naopak utrpěl nejtěžší domácí porážku v pohárech v historii, na svém stadiónu ještě na evropské scéně nikdy neprohrál o čtyři góly.

Oba týmy uctily před výkopem minutou ticha zesnulé bývalé trenéry Tita Vilanovu a Vujadina Boškova. Domácí fanoušci poté očekávali tlak Bayernu, jenže Real hrál aktivněji než doma a od úvodu dával najevo, že chce zlomit nepříznivou bilanci na hřišti Bayernu, kde do úterního duelu nevyhrál.

Hosté poprvé udeřili v 16. minutě. Na rohový kop Modriče si naskočil Ramos a hlavou otevřel skóre. Ještě než se Bayern stihl vzpamatovat, inkasoval z podobné situace podruhé. Za čtyři minuty lehce tečoval Di Maríův přímý kop Pepe a znovu nepokrytý Ramos poprvé v kariéře dal v jednom utkání Ligy mistrů dvě branky. V předešlých 73 zápasech soutěže přitom skóroval jen pětkrát.

Bezzubý Bayern

Již jistého německého mistra inkasované góly šokovaly a na hřišti působil bezradně. Jeho zdlouhavé a neškodné kombinace ostře kontrastovaly s přímočarými madridskými útoky. Po jednom z nich zasadil Real soupeři ve 34. minutě další úder.

Bale našel v přečíslení před brankou volného Ronalda, který v klidu překonal Neuera. Portugalský kanonýr dal jako první hráč 15 gólů za jednu sezónu Ligy mistrů, o jednu branku překonal rivala Messiho z Barcelony a bývalého útočníka AC Milán Altafiniho. Ronaldova trefa byla rekordní i z týmového hlediska. Pro Real šlo o 36. branku v sezóně Ligy mistrů, dosavadním rekordem bylo 35 gólů.

V tu chvíli bylo jasné, že Real zlomí semifinálové prokletí a vrátí Bayernu předloňské penaltové vyřazení. Mnichované sice v druhé půli přidali a dostali se aspoň k několika šancím, obranu hostů v čele s gólmanem Casillasem ale za celý dvojzápas ani jednou nedokázali pokořit.

Naopak v poslední minutě inkasovali ještě počtvrté, když se z přímého kopu přízemní střelou znovu prosadil Ronaldo. Šestnáctým gólem tak ještě vylepšil svůj rekordní zápis i týmovou statistiku vstřelených branek za jednu sezónu.

Celkem má Portugalec v Lize mistrů na kontě 66 zásahů a pouze jeden ztrácí v historické tabulce střelců na druhého Messiho. První je někdejší kanonýr Realu Raúl s 71 góly.

Odvetný zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Real Madrid 0:4 (0:3)
Branky: 16. a 20. Ramos, 34. a 89. Ronaldo. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Dante - Xabi Alonso. Diváci: 68 000 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupil Real.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Kross, Schweinsteiger - Robben, Müller (72. Pizarro), Ribéry (72. Götze) - Mandžukič (46. Martínez). Trenér: Guardiola.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos (75. Varane), Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Di María (84. Casemiro) - Bale, Benzema (80. Isco), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Reklama