Hlavní obsah

Pozitiva? Těžko se hledají, byla to lekce, přiznává Vaclík po přídělu od Realu

Těžké chvíle. Pět inkasovaných gólů. Nebyla to velkolepá premiéra, i když svým způsobem byla nádherná. Ve fotbalové Lize mistrů brankář Tomáš Vaclík začínal na půdě slavného Realu Madrid. Pár vydařenými zákroky zabránil ještě většímu přídělu, který odstartoval ve 14. minutě vlastencem jeho krajan Marek Suchý.

Foto: Juan Medina, Reuters

Basilejský brankář Tomáš Vaclík při jedné z těžkých chvil v utkání s Realem Madrid.

Článek
Fotogalerie

"Těžko mluvit o nějakých pozitivech, když prohrajete 1:5, ale dali jsme gól a měli nějaké další šance. Hlavně když Gonzáleze vychytal Casillas. Taky jsme trefili tyčku, něco pozitivního teda je," říkal Vaclík pro web UEFA.

Po Suchého zásahu už se prosadily hvězdy Realu. Do přestávky přidali další tři góly Gareth Bale, Cristiano Ronaldo a James Rodríguez, pátou branku dostala letní posila Basileje ze Sparty v 79. minutě od Karima Benzemy.

Pětadvacetiletý brankář počítá, že pro jeho tým bude debakl na stadiónu favorizovaného obhájce trofeje inspirací. "Byla to lekce," uznal po prvním zápase této sezóny Ligy mistrů a také své osobní premiéře v prestižní soutěži.

Těžko si v ní mohl představit soupeře zvučnějšího jména. "Byl to sen, hlavně na tomto stadiónu proti takovému týmu," pokračoval Vaclík s tím, že příště snad Basilej bude  připravena lépe. Ale v dalším utkání ji čeká další těžký soupeř - FC Liverpool.

"Pro nás všechny je velkou zkušeností hrát proti Realu Madrid. Ukázal nám nejvyšší úroveň fotbalu. To by nás mělo motivovat k tomu, abychom na sobě tvrdě pracovali a pokusili se jim přiblížit," dumal Vaclík.

Reklama

Související témata: