Hlavní obsah

Guardiolova aktivita trnem v oku vedení UEFA. Kouči Bayernu hrozí pokuta

Nyon

Bayern je po velkolepém představení proti Portu (6:1) v semifinále Ligy mistrů, přesto má kouč Pep Guardiola problém. Od Evropské fotbalové unie (UEFA) mu hrozí pokuta za to, že pondělní tiskovou konferenci před čtvrtfinálovou odvetou s portugalským soupeřem absolvoval v tričku s nápisem na podporu vyšetření smrti argentinského novináře na loňském MS v Brazílii. Disciplinární komise to bude podle britského listu The Guardian řešit jako „incident mimosportovní povahy“ na svém zasedání 21. května.

Foto: Profimedia.cz

V tričku s nápisem symbolizujícím solidaritu se zemřelým novinářem Pep Guardiola u vedení UEFA narazil.

Článek

Španělský trenér mnichovského velkoklubu dorazil mezi novináře v černém tričku s nápisem #JusticiaParaTopo (spravedlnost pro Topa), které dostal od rodiny argentinského novináře Jorgeho Lópeze, přezdívaného Topo. Ten byl blízkým přítelem Lionela Messiho, během světového šampionátu v Brazílii ale tragicky zahynul. Jen pár hodin před začátkem semifinále mezi Argentinou a Nizozemskem do taxi vezoucího Lópeze naboural kradený vůz s pachateli prchajícími před policií.

Guardiola společně s Messim a dalšími argentinskými reprezentanty bojuje proti pomalému vyšetřování brazilských úřadů, které dodnes nikoho neobvinily. „Triko jsem dostal minulý týden od jeho (Lópezovy) rodiny. V pondělí ráno jsem si ho záměrně oblékl," uvedl čtyřiačtyřicetiletý kormidelník Bayernu.

Podle pravidel UEFA je však na oficiálních akcích zakázáno prezentovat stanoviska, která jsou považována za „politická, urážlivá či provokativní."

Reklama

Související témata: