Hlavní obsah

Basilej s Čechy jde proti katům Plzně

Fotbalisté Basileje s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým si v play off o postup do Ligy mistrů zahrají proti přemožiteli Plzně Maccabi Tel Aviv. Moskevští katové Sparty - CSKA - hrají proti Sportingu Lisabon.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Eran Zahavi (vlevo) a Eytan Tibi z Maccabi Tel Aviv se radují z vítězství v Plzni.

Článek

Gólman Vaclík a obránce Suchý budou mít šanci pomstít českého mistra, který sice v Izraeli vyhrál 2:1, ale po středečním domácím selhání 0:2 z elitní soutěže vypadl. Basilej v minulé sezóně ve skupině LM za sebou nechala i Liverpool a postoupila do osmifinále. V tom švýcarský šampión nestačil na Porto.

Basilej se v pohárech už střetla s Tel Avivem čtyřikrát, z toho dvakrát vyhrála a dvakrát remizovala. "Každý soupeř v této fázi je kvalitní a nic nebude jednoduché. Předchozí setkání pro nás nedopadla dobře, ale věříme, že tentokrát je vše možné. Jsme silný a bojovný tým, který ví, co chce," uvedl obránce Maccabi Tal Ben Haim I.

CSKA Moskva, který ve středu vyřadil pražskou Spartu, změří síly se Sportingem Lisabon. "Je to dobrý tým, ale my bychom tento dvojzápas měli vyhrát. Nechci moc řešit, jestli je to nejlepší los nebo ne. Doufám, že bude štěstí na naší straně, musíme se dobře připravit a ukázat to nejlepší," prohlásil záložník CSKA Bibras Natcho.

Manchester dostal Bruggy

Manchester United po roční pauze v Champions League vyzve Club Bruggy. "Belgický fotbal je právem na vrcholu. Máme v kádru dva belgické hráče (Adnan Januzaj a Marouane Fellaini), kteří nám řeknou, co nás tam čeká. Jdeme do zápasu sebevědomí a rádi bychom si mysleli, že celou soutěž můžeme vyhrát," řekl sekretář United John Alexander.

Valencie se utká s Monakem a Lazio Řím čeká souboj s Leverkusenem. Ve Valencii s losem spokojení nejsou. "Monako je nejtěžší možný soupeř v tomto kole, takže je jasné, že jsme ho dostat nechtěli. Bude to náročný a bojovný souboj, který rozhodnou malé detaily," upozornil záložník a kapitán španělského celku Daniel Parejo.

První utkání jsou na programu 18. a 19. srpna, odvety se hrají 25. a 26. srpna. Poražené týmy ze čtvrtého předkola LM automaticky postupují do základních skupin Evropské ligy.

Los 4. předkola fotbalové Ligy mistrů (18. a 19. srpna, odvety 25. a 26. srpna):
Mistrovská část:
Astana - APOEL Nikósie
Skënderbeu Korcë (Alb.) - Dinamo Záhřeb
Celtic Glasgow - Malmö
Basilej - Maccabi Tel Aviv
BATE Borisov - Partizan Bělehrad
Nemistrovská část:
Lazio Řím - Leverkusen
Manchester United - Club Bruggy
Sporting Lisabon - CSKA Moskva
Rapid Vídeň - Šachtar Doněck
Valencie - Monako

Reklama