Hlavní obsah

Královec odkradl Římany o penaltu. Sudí rozhoduje, posteskl si kapitán Florenzi

Řím/Praha

Tifosi jim tleskali, ale oni přesto opouštěli Stadio Olimpico s pocitem křivdy. „Ta prohra byla nezasloužená,“ chrlil ze sebe obránce AS Řím Alessandro Florenzi po první osmifinálové partii fotbalové Ligy mistrů s madridským Realem. „Hráli jsme opravdu dobře, podali nejlepší výkon v sezóně, ale je to sudí, který rozhoduje,“ cituje Gazzetta dello Sport domácího fotbalistu, který se pocitem křivdy netajil.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Sudí Pavel Královec v pozadí souboje mezi Antoniem Rüdigerem (2) a Jamesem Rodriguezem z Realu Madrid v prvním osmifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

V partii s Realem ji způsobily hned dvě situace. První dvanáct minut po přestávce, kdy Ronaldo vypálil na bránu a jeho střela zaplachtila za záda Szcesného.

„Asi byla smůla, že jsem se dotkl míče, který pak šel přímo pod břevno," přiznával Florenzi teč a svůj díl viny na vedoucím gólu Bílého baletu.

Druhý inkriminovaný moment přišel na přelomu 79. a 80. minuty, kdy se domácí vytrvale hnali za vyrovnáním jednobrankového manka. V tu chvíli měli ke srovnání skóre hodně blízko. Střídající Džeko totiž našel v šestnáctce právě Florenziho, jenže než stačil kapitán AS Řím vypálit, Dani Carvajal ho evidentně fauloval.

Český rozhodčí Pavel Královec však penaltu nenařídil, čímž na sebe přivolal zlobu Italů i jejich fanoušků. Však se také Florenzi moc a moc rozčiloval a ještě několik minut po zmiňovaném zákroku dával Královcovi svůj hněv najevo. A samo sebou nejen on, protože i spoluhráči se ke svému kapitánovi přidali a uspořádali doslova hon na českého sudího, který s asistenty  tentokrát přehlédl i několik jasných ofsajdových situací.

„Někdy je prostě zapotřebí i trochu štěstí a zdravého rozumu. A ani jedno nebylo na naší straně. Proti špičkovému soupeři, který bude nakonec s dalšími dvěma třemi týmy bojovat o celkové vítězství v Lize mistrů, jsme hráli opravdu dobře, ale je tu vždy sudí, který rozhoduje," krotil po utkání kapitán AS Řím Alessandro Florenzi hněv a emoce, jež v něm bublaly. Zvláště, když ho televizní záznam přesvědčil, že Královec mohl pokutový kop nařídit bez sebemenších rozpaků.

„I on si musel všimnout, jak jsme smutní," odpustil si přesto kritiku a invektivy. Reakce publika mu totiž pomohla přenést se přes pocit křivdy.

Měl sudí Královec pískat po střetu Florenziho s Carvajalem penaltu ve prospěch AS Řím?
Ano
71,2 %
Ne
28,8 %
Celkem hlasovalo 6050 čtenářů.

Reklama

Související témata: