Hlavní obsah

Bayern - Atlético 2:1Španělské prokletí dostihlo Guardiolu i potřetí. Bayern s Atlétikem vypadl a finále si nezahraje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Xabi Alonso 1 : 0
54. Griezmann 1 : 1
74. Lewandowski 2 : 1
Záznam online reportáže

Mnichov
Aktualizováno

Španělský trenérský mág Pep Guardiola se s Mnichovem triumfem v Lize mistrů nerozloučí. Prokletí klubů z jeho rodné země ho dostihlo i potřetí, neboť po Realu a Barceloně vyřadilo jeho Bayern i madridské Atlético. Nebo spíše ho vyřadili dva legionáři v dresu Colchoneros - francouzský snajpr Antoine Griezmann, který hned po půli odpověděl na vedoucí gól Xabiho Alonsa, a výtečný slovinský gólman Jan Oblak. Ten totiž tři minuty po inkasované brance zlikvidoval Müllerovu penaltu, aby sérií dalších senzačních zákroků rozhodl o postupu svého celku do milánského finále. Bayern sice díky Lewandowskému vyhrál 2:1, ale nic platné mu to nebylo, neboť potřetí za sebou skončil v semifinále.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Antoine Griezmann a Koke slaví vyrovnávací gól Atlétika Madrid v Allianz Areně.

Článek
Fotogalerie

Nešťastník na druhou.

Po půlhodině semifinálové odvety se Giménez postavil do zdi, jenže se rozkročil, čehož Xabi Alonso využil. Prostřelil ho, přičemž obránce Atlétika jeho ránu ještě tečoval, takže Oblak neměl nárok.

Za tři minuty zaúřadoval mladý uruguayský legionář v dresu Atlétika znovu. V šestnáctce stáhl Martíneze, takže Bayern měl z nařízené penalty možnost partii úplně otočit. Gólman Oblak ovšem tentokrát míč viděl a Müllerovu střelu vyrazil.

Atlético sice prohrávalo, ale žilo.

Simeone se hodně zlobil

I tak se trenér zlobil, gestikuloval, opouštěl vymezený sektor. Nebylo mu po chuti, do jak hluboké defenzívy se nechal jeho tým v úvodu odvety zatlačit. Přitištěn k šestnáctce jen bránil, odkopával míče a čelit urputnému náporu Bayernu, který chtěl co nejdříve smazat manko z Madridu. Proto jeho hráči chodili agresivně do každého souboje, získávali většinu odražených míčů a přesnou a hlavně rychlou kombinací soupeře přehrávali.

Rozčilování ale nebylo trenérovi Atlétika nic platné, protože jeho tým prostě nebyl schopen se z obranného bloku dostat. I proto se domácím nabídly víc než slibné šance. Tu Lewandowského ovšem výborný Oblak zmařil, se střelou Ribéryho měl sice problémy, ale pádem pod nohy polského snajpra nebezpečí rovněž zažehnal, po půlhodině však i on kapituloval.

Vzápětí však dal zlikvidovanou penaltou domácím na vědomí, jak těžké to s ním i celým Atlétikem mít.

Ani Torres penaltu neproměnil

Hned po přestávce se to potvrdilo. Dlouhý pas a výměna balónu s Torresem stačila Griezmannovi, aby tváří v tvář Neuerovi skóre srovnal.

Bayernu se stalo, co nemínil připustit. Najednou potřeboval k postupu nikoli gól, ale hned dva. Jenže proti bránícímu Atlétiku, jemuž nesmírně prospěl příchod Carrasca, to měl čím dál těžší.

Po dvacetiminutovém tápání a hledání hlavičkující Lewandowski jeden dal, jenže u jednoho také zůstalo. Atlétiko sice neproměnilo sedm minut před koncem vymyšlenou penaltu, neboť Torres faulovaný ještě před šestnáctkou Martínezem proti Neuerovi nepochodil, ale závěrečné hektické vzepětí domácích přece jen přežilo.

Hlavně díky Oblakovi, jenž si poradil s příležitostmi Lewandowského, stejně jako Comana či střelou Alaby, takže hlavně jeho zásluhou postoupilo Atlético do milánského finále.

Odvetné semifinále Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Atlético Madrid 2:1 (1:0)
Branky: 31. Xabi Alonso, 74. Lewandowski - 53. Griezmann. Rozhodčí: Cakir - Satman, Ongun (všichni Turecko). ŽK: Martínez - Giménez. První zápas: 0:1, postupuje Atlético.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Martínez, Alaba - Xabi Alonso - Costa (73. Coman), Müller, Vidal, Ribéry - Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Atlético: Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís - Saúl Ňíguez, Gabi, Fernández (46. Carrasco), Koke (90.+3. Savič) - Torres, Griezmann (82. Partey). Trenér: Simeone.
Završí letos Atlético Madrid senzační tažení triumfem v Champions League?
Ano
50,7 %
Ne
49,3 %
Celkem hlasovalo 8567 čtenářů.

Reklama

Související témata: