Hlavní obsah

Nedvěd dal Werderu gól, ale Juventus v LM nezachránil

České fotbalové hvězdy stály v Lize mistrů na straně poražených. Pavel Nedvěd se sice znovu zapsal mezi střelce, ale prohru Juventusu Turín v Brémách neodvrátil. Italský tým vedl ještě tři minuty před koncem 2:1, ale nakonec prohrál 2:3. Petr Čech v Londýně dlouho úspěšně čelil útokům Barcelony, ale nakonec ho překonal vlastním gólem Terry i Eto'o a hosté vyhráli 2:1.

Článek

Čech svedl další souboj s majitelem Zlatého míče Ronaldinhem a zdálo se, že by tentokrát mohl uspět. Brazilský záložník ho po půlhodině vyzkoušel ošemetnou střelou, ale Čech ukázal, proč je nejlepším brankářem světa. Hosté nepouštěli anglického mistra do šancí a zdálo se, že mají zápas pod kontrolou. Zvláště když jim norský sudí Hauge ve 37. minutě daroval početní výhodu. Domácí Del Horno nechtěně narazil do Messiho a byl vyloučen.

Hráči Chelsea cítili křivdu jako loni, kdy ve vzájemném souboji s Barcelonou dostal červenou Drogba. Ale v 59. minutě se na ně usmálo štěstí. Lampard rozehrál přímý kop a Motta si kolenem srazil míč do vlastní sítě. Jenže navlas stejná situace se v 71. minutě opakovala na druhé straně. Přímý kop rozehrál Ronaldinho a Terry hlavičkoval za Čechova záda.

Stoper Chelsea pak svou chybu napravil, když při mohutném tlaku Barcelony dvakrát zastoupil Čecha a vykopl míč z prázdné branky. Když však hlavičkoval do té doby hodně nenápadný Eto'o, nestál v cestě už nikdo. Barcelona je tak na nejlepší cestě, aby svému soupeři oplatila loňské vyřazení.

Micoud popravil Juventus v nastavení

Do sestavy Werderu Brémy se po vleklém zranění vrátil kanonýr Klose a spolu s Chorvatem Klasničem turínskou obranu pořádně zaměstnávali. Brankář Buffon musel několikrát vytáhnout skvělé kousky ze svého arzenálu, aby uchránil čisté konto. Ve 39. minutě však byl proti Schulzově střele zblízka bezmocný.

Nedvěd jako obvykle dřel, za tvrdý zákrok dostal žlutou kartu, ale v 73. minutě byl odměněn. Vieira mu poslal skvělou přihrávku, český záložník vlétl do šestnáctky a chladnokrevně vyrovnal. Pak Francouz Trezeguet poslal Juventus do vedení, ale finiš domácích byl zdrcující. Poslední slovo měl ve druhé minutě nastavení další Francouz Micoud a Werder vyhrál 3:2.

Ajax bez Grygery i Galáska

Ajax se musel obejít bez zraněných českých reprezentantů Grygery a Galáska, přesto za dvacet minut vedl nad Interem Milán už 2:0. Nejlepší střelec nizozemské ligy Huntelaar ve své premiéře v této soutěži po lednovém přestupu z Heerenveenu čekal na gól jen čtvrthodinu. Za pět minut se trefil Rosales, ale Ajax nasazené tempo nevydržel. Hosté po změně stran zvedli hlavy a Stankovič s Cruzem se postarali o vyrovnání.

Villarrealu experti dávají minimální šance, ale do čtvrtfinále má po dnešní remíze 2:2 v Glasgowě blíž než slavný Real. Už v osmé minutě Chorvat Pršo ve vlastní šestnáctce nesmyslně sáhl na míč a Argentinec Riquelme proměnil penaltu. Pak sice Lövenkrands vyrovnal, ale domácí mylně reklamovali ofsajd a Forlán z Uruguaye toho dokonale využil. Konečný výsledek stanovil další vlastní gól, nešťastným střelcem byl tentokrát Peňa.

Liga mistrů - první zápasy osmifinále:
Werder Brémy - Juventus Turín 3:2 (1:0)
Branky: 39. Schulz, 87. Borowski, 90+2. Micoud - 73. Nedvěd, 87. Trezeguet. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 36 500.
Ajax Amsterodam - Inter Milán 2:2 (2:0)
Branky: 15. Huntelaar, 20. Rosales - 48. Stankovič, 86. Cruz. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 50 000.
Chelsea Londýn - FC Barcelona 1:2 (0:0)
Branky: 50. vlastní Motta - 71. vlastní Terry, 80. Eto'o. Rozhodčí: Hauge (Nor.). ČK: 37. Del Horno (Chelsea). Diváci: 42 500.
Glasgow Rangers - FC Villarreal 2:2 (1:2)
Branky: 22. Lövenkrands, 82. vlastní Peňa - 8. Riquelme z pen., 35. Forlán. Rozhodčí: Poulat (Fr.). Diváci: 50 000.

Reklama