Hlavní obsah

Messi je podvodník, soptil Mourinho

Bez sebe byl po úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů Chelsea - Barcelona trenér londýnského celku José Mourinho. Portugalského kouče rozčílila událost ze 37. minuty, kdy byl za faul na argentinského hráče Messiho vyloučen domácí bek Del Horno. "Je to podvodník, jeho simulování rozhodlo zápas," čertil se Mourinho.

Článek

Mourinho se dokonce nechal slyšet, že do odvety na Nou Camp pošle rezervní tým. "To vyloučení všechno změnilo. Dá se hrát v deseti proti jedenácti hráčům soupeře, ne ale po takovou dobu. Máte energie tak na deset až patnáct minut. Pak přijdou chyby, to je jasné," říkal po zápase trenér Chelsea.

V oslabení je nabořen Portugalcův systém. "Nemůžete hrát presing, nemůžete zdvojovat hráče na křídlech, nemůžete bránit už ve středu pole. Ale jsem na své hráče hrdý, stejně jako na fanoušky. Je lepší jet do Barcelony pozitivně naladěný," pochválil své svěřence kontroverzní trenér.

Klíčový okamžik zápasu - vyloučení Del Horna - okomentoval Mourinho s grácií. "Barcelona je velice kulturní město. Znáte jejich skvělá divadla, kde herci skvěle hrají. Messi se to velice dobře naučil. Může být potrestán za hraní?".

Rijkaard hájil Messiho

Chelsea do odvety bude pravděpodobně muset oželet služby Del Horna, navíc stále v trestu je Essien. "Essien byl správně potrestán. Ale co můžeme udělat s Del Hornem? Možná pošlu B-tým a budeme se soustředit na Premier League a FA Cup," pohrozil zklamaný Portugalec.

Trenér Barcelony Frank Rijkaard svého svěřence hájil. "Vidím fauly na Messiho a není to hráč, který by je přihrával. Pro nás to je důležitý výsledek, ukázali jsme, jak zkušeným týmem jsme," pochvaloval si Nizozemec.

Chelsea vedla po vlastním gólu Motty z 50. minuty, pak se ale do vlastní branky trefil i domácí kapitán John Terry a oslabeného soupeře dorazil deset minut před koncem Kamerunec Samuel Etó'o. Odveta v Barceloně se hraje 7. března.

Reklama

Související témata: