Hlavní obsah

Čech stále věří, že Chelsea na Nou Campu může slavit postup

LONDÝN

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech se nevzdal naděje na postup svého mužstva přes Barcelonu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Navzdory tomu, že fotbalisté anglického mistra jsou po domácí prohře 1:2 v úvodní osmifinálové bitvě s katalánským velkoklubem ve velmi složité situaci.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Česká brankářská hvězda zůstává optimistou a věří, že hráči "Blues" mohou na Nou Campu po odvetě slavit postup. "Naše šance na postup je pořád dost velká. Souboj s Barcelonou je teprve v polovině," uvedl dnes Čech na vlastních internetových stránkách chvíli předtím, než vyrazil na tradiční pozápasový trénink. "Soupeř je pouze o gól před námi. Je to sice výhoda, ale žádný velký náskok to není," míní Čech.

Podle něj má Chelsea reálnou šanci v odvetě uspět. Čech a spol. chtějí ve Španělsku zopakovat výkon z loňského osmifinále, kdy sice na Nou Campu v oslabení po vyloučení útočníka Drogby prohráli 1:2, ale dlouho zde drželi těsné vedení. "Dokud jsme tam byli kompletní, vedli jsme. Také ve středu jsme v jedenácti měli nad Barcelonou navrch," uvedl Čech.

Cítili křivdu za vyloučení Del Horna

Hráči Chelsea po středečním utkání cítili křivdu za přísné vyloučení obránce Del Horna. Také podle Čecha byla situace z 37. minuty klíčovým okamžikem. "Soupeř tím získal výhodu jednoho muže v poli, což takhle vyrovnané utkání muselo ovlivnit. Do té doby jsme měli zápas pod kontrolou, hráli jsme to, co jsme potřebovali," řekl třiadvacetiletý gólman, který se během zápasu blýsknul hlavně zlikvidováním nebezpečné střely nejlepšího hráče Evropy Ronaldinha.

Po utkání litoval, že Chelsea neudržela déle jednobrankový náskok, který získala po vlastní brance barcelonského záložníka Motty v 50. minutě. Londýňané v oslabení odolávali dalších dvacet minut, než Mottu napodobil "vlastencem" kapitán Chelsea Terry.

Na zásah Eto´a neměl nárok

"Když jsme dali gól, bylo na hráčích Barcelony vidět, že jsou pod tlakem a že je to rozhodilo. Ale poté, co srovnali skóre, začali hrát jinak," všiml si Čech. "I my jsme chtěli dát druhý gól, ovšem nakonec to byli hosté, kdo byl v tomto směru šťastnější," uvedl.

Štěstí ale měla i Chelsea: minutu po vlastní brance Terryho zakroutil svůj technický pokus do břevna barcelonský talent Messi. V 80. minutě Čech nestačil na druhou gólovou akci Barcelony. Tu odstartoval Ronaldinho, Larsson míč přiťukl Márquezovi, jehož centr z levé strany uklidil hlavičkou z malého vápna do branky kamerunský kanonýr Eto'o.

Čech prý neměl nárok zasáhnout. "Původně jsem si myslel, že na centr dosáhnu, ale točil se směrem ode mě. Takže jsem se pokusil zabrat co nejvíce místa v brance, aby mě míč trefil. Bohužel se to nepovedlo," litoval Čech.

Má náročný program

Na trpkou prohru chce co nejrychleji zapomenout ve víru náročného programu příštích dnů. Už v sobotu nastoupí v ligovém proti Portsmouthu, v neděli vyrazí do Prahy na reprezentační sraz před přípravným utkáním v Turecku a o den později se zúčastní vyhlášení ankety Fotbalista roku, v níž je jedním z největších favoritů na vítězství.

Reklama

Související témata: