Hlavní obsah

Čech: Hlavně musíme na Nou Campu vstřelit první gól

Barcelona/Praha

Vstřelit vedoucí branku a pak se pokusit zaskočenou Barcelonu dorazit vítěznou trefou, která povede k postupu. O takovém scénáři sní gólman londýnské Chelsea Petr Čech před úterním odvetným zápasem osmifinále fotbalové Ligy mistrů na hřišti slavné Barcelony. Třiadvacetiletý český reprezentant si ale uvědomuje, že jeho mužstvo je po dva týdny staré prohře 1:2 ve složité pozici.

Článek

Londýňané musí na Nou Campu vstřelit alespoň dvě branky, aby mohli dál snít o postupu v milionové soutěži. A pokud možno neinkasovat. I proto je za velkého favorita nyní považovaná "Barca". "Jak vidím procentuálně postupové šance? Podle mě je to 60 na 40 pro Barcelonu, která přece jen vstupuje do zápasu s výhodou výhry v prvním utkání," uvedl Čech na vlastních internetových stránkách.

Nejlepší český fotbalista loňského roku však beznaději nepropadá. Věří, že Chelsea ještě může Barcelonu potrápit. "Naše šance jsou pořád velké. Klíčovým momentem bude to, abychom dokázali vstřelit gól. Za stavu 1:0 se uvidí. Každopádně víme, že na postup musíme dát dvě branky a že může jít zápas i do prodloužení," uvedl Čech.

Kdo postoupí do další fáze Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Úterní bitva bude už čtvrtým setkáním Barcelony a Chelsea za poslední rok. Loni v osmifinále Ligy mistrů se radovali z postupu mezi elitní osmičku Čech a spol., nyní má partii lépe rozehranou soupeř. Oba týmy o víkendu úspěšně zvládly ligové generálky: Barcelona otočila zápas s La Coruňou, Chelsea si zase upevnila vedení v tabulce díky výhře 2:1 nad West Bromwichem, i když se pro ni sobotní zápas nevyvíjel příznivě.

Hlavně první poločas se prý úřadujícím anglickým šampiónům nepovedl. "Po domluvě v kabině od trenéra jsme v druhém poločase na soupeře vlítli a Drogba dal brzy na 1:0," přiblížil Čech, který dvě minuty před koncem inkasoval. Kanuova trefa však na výhře "Blues" už nic nezměnila, protože předtím vstřelil druhou branku obhájců titulu Cole.

Chelsea ještě v neděli v Londýně absolvovala trénink a ihned poté vyrazila do katalánské metropole. Vedení klubu dělá maximum pro to, aby hvězdy týmu měly před důležitým duelem klid na přípravu. S výjimkou dnešního tréninku budou hráči relaxovat v hotelu. Čech měl jasno o tom, jak si zkrátí dlouhý čas. "Mám s sebou učení, maturitní otázky z českého jazyka a literatury," uvedl plzeňský rodák.

Reklama

Související témata: