Hlavní obsah

Nevyhráli, víra v postup Plzni přesto zůstala. Ale musíme dát v Baku gól, připomíná Pivarník

Plzeň

Uhráli jen bezgólovou remízu, přesto se plzeňští fotbalisté po konfrontaci s Karabachem tvářili, jako by se nic nedělo a žádné komplikace v tažení za vysněnou Ligou mistrů nenastaly. „Je to pořád padesát na padesát,“ tvrdil kapitán Viktorie Roman Hubník. „Jsme v poločase. Když dáme za týden v Baku gól, soupeř bude muset vstřelit dva,“ připojoval se Patrik Hrošovský. „Nevyhráli jsme, ale vzhledem k pohárové matematice je bezbranková remíza nejpřijatelnějším výsledkem,“ glosoval partii s ázerbájdžánským mistrem trenér Roman Pivarník.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se drží za hlavu po neproměněné šanci.

Článek
Fotogalerie

Věděli o protivníkovi z dalekého Ázerbajdžánu všechno, přesto si s ním nevěděli rady. Obranný val vystavěný Karabachem byl pro fotbalisty Plzně prostě nepřekonatelnou překážkou.

„Málo jsme stříleli, snažili jsme se chodit s balónem až do kuchyně, což prostě nešlo," posteskl si Hubník a netajil, že právě to hráčům vytýkal trenér Pivarník o přestávce nejvíc.

„Aktivní jsme byli, soupeře jsme přehrávali, nasazení a vůle po vítězství byla na hráčích rovněž patrná, ale střel na soupeřovu bránu bylo skutečně málo. A to jsme přitom měli uprostřed hřiště hodně prostoru," povzdechl si nový plzeňský kouč nad bídnou střeleckou produktivitou svého nového mužstva.

Hubník: Chybělo více odvahy jít do šestnáctky

Trápila ho už v přípravě v Rakousku, v níž dala Plzeň ve třech zápasech pouhé dva góly, srazila ho i v prvním duelu třetího kvalifikačního předkola Ligy mistrů proti Karabachu.

„Bylo to ale těžké. Ázerbájdžánci byli zalezlí, hráli hodně u sebe, takže jsme se do jejich šestnáctky těžko dostávali. Zvláště, když nám scházelo i víc odvahy do ní pronikat," povzdechl si po střeleckém zmaru Hubník.

„Nebylo to snadné, protože Karabach hraje v defenzívě hodně kompaktně a v druhém poločase bránil dokonce v deseti. Ale když jsme si do přestávky dvě tři příležitosti přece jen vytvořili, měli jsme je využít. Nemůžeme počítat, že v takovýchto zápasech se nám jich nabídne deset," glosoval marné snažení svých svěřenců plzeňský kouč.

Ani hráči, ani on však víru v postup do další kvalifikační fáze Ligy mistrů neztrácejí. „Chtěli jsme uhrát výsledek s nulou, což se nám povedlo, ale vyhrát se nám nepodařilo. Věřím ale, že venku se nám podaří dát gól, který nám zaručí postup," doufal po bezbrankové partii Pivarník.

Postoupí plzeňští fotbalisté do play off Ligy mistrů přes Karabach?
Ano
67 %
Ne
33 %
Celkem hlasovalo 17084 čtenářů.

Reklama

Související témata: