Hlavní obsah

YB Bern - Šachtar Doněck 2:0, na penalty 4:2Plzeň ve 4. předkole LM čekají Dundalk, Kodaň či Beer Ševa

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně ve 4. předkole Ligy mistrů narazí na tým z pětice Dundalk, Kodaň, Razgrad, Hapoel Beer Ševa a Dinamo Záhřeb. Rozhodly o tom dnešní odvety 3. předkola. Dvojice soupeřů určí páteční los.

Foto: Nussbauer FCVP/Ladislav, ČTK

Jan Kopic z Plzně (vpravo) a Maksim Medveděv z Karabachu bojují o balón. V pátek se hráči Plzně dozvědí jméno dalšího soupeře.

Článek

Nejpřekvapivějším účastníkem play off je izraelský Hapoel Beer Ševa, který dokázal postoupit přes silný řecký tým Olympiakos Pireus po výsledcích 0:0 a 1:0 doma. Vyřazení Olympiakosu zároveň znamená, že Plzeň je ve 4. předkole nejvýše nasazeným týmem mistrovské části.

Mezi nasazenými jsou také Salcburk, Legia Varšava, která i s českým reprezentantem Adamem Hlouškem v sestavě vyřadila Trenčín, APOEL Nikósie a Celtic Glasgow. Ten vydřel postup přes Astanu penaltou v nastaveném čase. I úvodní gól při výhře 2:1 vstřelil skotský šampión z penalty.

Irský Dundalk, bulharský Ludogorec a Dinamo Záhřeb vybojovaly postup už v úterý. Dnes je doplnila také Kodaň po výhře 3:0 nad Astrou Giurgiu. Právě přes Kodaň postoupila Plzeň do Ligy mistrů v roce 2011.

Do Bulharska nechtějí

"Já bych asi nechtěl do Bulharska, ale předpokládám, že tam pojedeme, když to nechci. Na to mám smůlu. Ale člověk si tam nevybere. Všichni soupeři jsou kvalitní. Bude to o aktuálním štěstí a formě," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

V nemistrovské části postoupil Ajax Amsterdam, který bez českého mladíka Václava Černého vyhrál 2:1 na hřišti PAOK Soluň. Monako díky gólu a asistenci kanonýra Falcaa vyřadilo Fenerbahce po výhře 3:1. Dál jde také Rostov.

Až penaltový rozstřel pak rozhodl o tom, že si o Ligu mistrů zahrají také Young Boys Bern s českým bekem Janem Lecjaksem. Ten pomohl překvapivě vyřadit Šachtar Doněck i přes úvodní prohru 0:2. V odvetě však dvěma góly srovnal Kubo a v rozstřelu Bern vyhrál 4:2.

Odvetná utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
FC Kodaň - Astra Giurgiu 3:0 (3:0)
Branky: 14. a 45.+2 Cornelius, 34. Santander. První zápas: 1:1, postoupila Kodaň.
Hapoel Beer-Ševa - Olympiakos Pireus 1:0 (0:0)
Branka: 79. Tzedek. První zápas: 0:0, postoupil Hapoel.
Red Bull Salcburk - Partizani Tirana 2:0 (0:0)
Branky: 76. Soriano, 81. Wanderson. Prrvní zápas: 1:0, postoupil Salcburk.
PAOK Soluň - Ajax Amsterdam 1:2 (1:1)
Branky: 4. Athanasiadis - 45. z pen. a 88. Klaassen. První zápas: 1:1, postoupil Ajax.
AS Monako - Fenerbahce Istanbul 3:1 (2:0)
Branky: 3. a 65. Germain, 18. Falcao - 54. Emenike. První zápas: 1:2, postoupilo Monako.
Legia Varšava - Trenčín 0:0
První zápas: 1:0, postoupila Legia.
Celtic Glasgow - Astana 2:1 (1:0)
Branky: 45. Griffiths z pen., 90.+1 Dembélé z pen. - 62. Ibraimi. ČK: 90. Šitov (Astana). První zápas: 1:1, postoupil Celtic.
Anderlecht Brusel - FC Rostov 0:2 (0:1)
Branky: 28. Noboa, 47. Azmoun. První zápas: 2:2, postoupil Rostov.
Young Boys Bern - Šachtar Doněck 2:0 (0:0), na pen. 4:2
Branky: 54. a 60. Kubo. První zápas: 0:2, postoupil Bern.

Reklama

Související témata: