Hlavní obsah

Jděte do háje s Dilly-ding, Dilly-dong. Mahríze probrala až hymna Ligy mistrů

Bruggy

Obhajobu titulu v Premier League začali rozpačitě. Zato svoji premiéru v Lize mistrů zvládli fotbalisté Leicesteru bravurně a hladce vyhráli 3:0 v Bruggách. Dvěma góly se blýskl Rijád Mahríz. „Podal skvělý výkon, pracoval velmi tvrdě ve prospěch celého týmu,“ pochvaluje si Claudio Ranieri, trenér Lišek. A nevěřili byste, čím se podle něj alžírský reprezentant nabudil...

Foto: Eric Vidal, Reuters

Rijád Mahríz (zády) dal v úvodním vystoupení Leicesteru v Lize mistrů dva góly. Na snímku se raduje s Luisem Hernandezem.

Článek
Fotogalerie

Sami hráči v minulé sezóně rozhodli a zvolili Rijáda Mahríze nejlepším fotbalistou Premier League. Začátek nového ročníku nebyl v podání jeho ani celého týmu nic moc. V premiéře Ligy mistrů se ovšem Leicester vytáhl.

První gól v Bruggách dal Albrighton, pak se předvedla hvězdná dvojice Jamie Vardy - Mahríz. Vardy nejprve vybojoval přímý kop, z něhož Mahríz vymetl šibenici. Po změně stran pak Vardy došel pro penaltu a Mahríz z ní zpečetil konečný výsledek 3:0.

Podle kouče Lišek hrdinu zápasu probudila hymna Ligy mistrů. „Známá znělka ho jako by pokropila živou vodou. Zřejmě ho už unavovalo pořád dokola poslouchat Dilly-ding, Dilly-dong a potřeboval, aby se mu dostalo do uší něco majestátnějšího. Nabilo ho to pozitivní energií," vtipkuje Claudio Ranieri.

Rčení charakterizující senzační titul

Italský kouč tak vlastně s nadhledem shazuje sám sebe. Rčení Dilly-ding, Dilly-dong je poměrně nový výraz, který znamená něco velkého a zábavného, co se bude dít pomalu, ale jistě. Nejčastěji se používá na party a při podobných bujarých akcích.

Ranieri po něm sahá velmi často, stalo se do jisté míry synonymem pro senzační titul Leicesteru. Dilly-ding, Dilly-dong kouč používá na tréninku, aby se hráči soustředili, nebo při svých tiskových konferencích, aby zlepšil náladu.

Gianfranco Zola, bývalý hráč Chelsea, připomíná, že stejnou průpovídku Ranieri razil již při svém působení na Stamford Bridge.

Kdyby nedal, zlomil by mu vaz...

Mahríz už jí má nejspíš plné zuby, potřeboval si vychutnat hymnu Ligy mistrů. A jak byl Alžířan v ráži, popadl balón i před penaltou, na niž byl přitom určen Islám Slimaní. Mahríz nebral v úvahu, že tři z posledních čtyř penalt zahodil...

„Měl štěstí, že tentokrát penaltu proměnil, jinak bych mu zlomil vaz. Chtěl jsem, aby šel kopat Slimaní, který je specialista na pokutové kopy. Rijád však vzal odpovědnost na sebe. Ve středu večer byl prostě mužem okamžiku," směje se s nadsázkou dobře naložený Ranieri.

Reklama

Související témata: