Hlavní obsah

Ostuda, Lišky dostaly bůra! Ani charakter jsme neměli, trápilo Ranieriho

Porto/Praha

Takovou ostudu anglický tým na scéně Ligy mistrů ještě nikdy nezažil. Pětibrankový výprask, který si odvezli fotbalisté mistrovského Leicesteru z Porta, je totiž nejtěžší prohrou ostrovního mužstva v historii soutěže. Ještě tristnější však byl výkon, který Lišky v Portugalsku předvedly. „Prohrát můžete, ale musíte ukázat charakter a sílu. Nic z toho jsme ale neměli,“ netajil kouč mistrovského Leicesteru Claudio Ranieri, jak je navzdory první příčce ve skupině a postupu do osmifinále rozčílený.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Zklamaní fotbalisté Leicesteru během duelu v Portu.

Článek

Zatímco v Premier League se obhájce titulu Leicester trápí a v tabulce figuruje až na šestnácté příčce, v Champions League jeho spanilá jízda připomínala ligové tažení z minulé sezóny. V pěti zápasech čtyřikrát vyhrál a jen jednou remizoval, inkasoval jediný gól a postup do osmifinále měl zaručený s předstihem.

Jenže přišlo poslední střetnutí na Estadio Dragao a hotová demolice Lišek! Pět inkasovaných branek je ostudou, která se bude dlouho přetřásat.

„Je to moje chyba, protože jsem se rozhodl změnit sestavu," činil pokání italský kouč ve službách Leicesteru Ranieri, který udělal ve složení týmu hned deset změn. Do Portugalska třeba vůbec nevzal Mahríze, Vardyho, Hutha či Slimaniho, protože chtěl, aby si doma odpočali a načerpali síly na důležitý sobotní ligový zápas s Manchesterem City.

„Nejvíc mě mrzí, že jsem dal šanci hráčům, kteří pravidelně nenastupují, ale oni ji nechali bez povšimnutí. Z toho jsem zklamaný nejvíc," omlouval se fanouškům Lišek.

„Od těch, co jsem postavil, jsem neviděl nic z toho, co předváděli během tréninku před zápasem. Ale na druhou stranu jsem si o nich mohl udělat jasnější představu. Potřeboval jsem to, protože nyní se musíme soustředit na Premier League a naše postavení v tabulce," připomínal Ranieri prekérní postavení svého mistrovského celku..

Naštěstí bude moci v sobotním zápase s Citizens postavit Drinkwatera, který čtvrt hodiny před koncem středečního utkání odkulhal z trávníku.

„Zranění nakonec nevypadá vážně, do soboty by měl být v pořádku," ulevilo se Ranierimu, který teď vyhlíží ligovou konfrontaci s Manchesterem City možná s větším napětím, než pondělní los osmifinále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: