Hlavní obsah

Nebýt heroického výkonu Schmeichela, byl by to jiný příběh, litoval kouč po výhře nad Liškami

Sevilla/Praha

Před cestou do Sevilly byla snem kouče Claudia Ranieriho remíza, která by probrala jeho Lišky z nekončící letargie. Po prvním osmifinále Ligy mistrů však byl italský kouč Leicesteru spokojen i s těsnou prohrou 1:2. „To proto, že jsme ukázali velké srdce a nevzdali to,“ vykládal trenér po partii, která skončila pro trápící se Ostrovany nad očekávání dobře. Vzhledem k průběhu zápasu určitě.

Foto: John Sibley, Reuters

Gólman Leicesteru Kasper Schmeichel likviduje penaltu v osmifinále Ligy mistrů proti Seville.

Článek
Fotogalerie

Brankář Schmeichel zlikvidoval penaltu, dvakrát při něm v průběhu střetnutí stálo štěstí, když mu v Seville pomohla branková konstrukce, několik dalších slibných příležitostí domácí zahodili.

„Trpěli jsme. Sevilla byla lepší, potvrdila kvalitu, o které jsme věděli, dokázala držet míč," přiznával Ranieri, že Španělé měli po většinu zápasu navrch a u jejich dvougólového vedení zůstat nemuselo.

Zato Lišky se zase trápily. Tak jako v Premier League i třeba v FA Cupu, z něhož vypadly s Millwallem hrajícím až třetí ligu. Jenže v Seville stál v jejich bráně Kasper Schmeichel.

„Nebýt jeho, byl by to úplně jiný příběh. My sice dominovali, ale museli jsme se potýkat právě s ním. On byl hrdinou zápasu, protože chytal velmi dobře," ocenil výkon hostujícího gólmana Argentinec na lavičce Sevilly Jorge Sampaoli.

„Proto jsem spokojen s hrou, ale rozhořčen výsledkem," netajil, že vzhledem k průběhu střetnutí očekával lepší výchozí pozici pro odvetu na Ostrovech.

"Mohli jsme vyhrát mnohem výrazněji, jenže v jejich bráně byl právě on. Ale celý Leicester hrál velmi dobře. Mnohem lépe, než jsme ho viděli v Premier League,"  vykládal do mikrofonů Stevan Jovetič hostující v Seville z Interu Milán.

„Kasper skutečně odchytal skvělý zápas, ale i organizace naší hry splnila mé představy. Hlavně jsme však ukázali velké srdce a víru, protože jsme se nevzdali," připomínal Ranieri probuzení svého celku v závěru zápasu, které Vardy vyšperkoval chvíli před koncem gólem. Svým prvním v Lize mistrů.

Pro Lišky nesmírně důležitým, neboť jim dává naději pro odvetu a zároveň by měl zvednout jejich zdevastované sebevědomí. Vždyť v předchozích dvou soutěžních zápasech vyšli Ranieriho svěřenci střelecky naprázdno a z gólu se naposledy radovali 8. února v opakovaném zápase FA Cupu proti druholigovému Derby County.

„Všechno je otevřené, ale pro nás je důležité, že víme, na co máme a že můžeme hrát lépe," netajil se kouč Leicesteru spokojeností, že naděje jeho týmu na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů dál žije.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články