Hlavní obsah

Komentátor v Barceloně byl v extázi, Piqué sliboval milostné orgie. V Madridu píší o zářezu

Barcelona

Historický obrat Barcelony v osmifinále Ligy mistrů má pochopitelně silnou odezvu v médiích po celém světě. V samotném Španělsku se ale reakce na stíhací jízdu a senzační výhru 6:1 v odvetě proti Paris St. Germain dost liší. Hned po zápase obletělo internet video se silně prožívaným závěrem zápasu komentátora na Camp Nou v Barceloně. A v podobně euforickém duchu referuje o takřka zázračně vybojovaném postupu také katalánský tisk.

Stovky fanoušků oslavily zázračný návrat BarcyVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

List Mundo Deportivo vyšel s všeříkajícím titulkem „Hrdinové". „Po skvělém začátku zchladil Cavani náladu. Neymar se Sergiem Robertem ale zařídili nemožné - tři góly během osmi minut," píše deník s tím, že nevídaný comeback „vstoupí do historie fotbalu".

S tímto tvrzením souzní i španělský Sport, který přišel rovněž s oslavným hlavním titulkem - „Jste legendy".

Madridský deník Diario AS se na jedinečný duel ale dívá trochu jinou optikou. Ten sice hlásí na své úvodní stránce - „Bombastická náprava", ale v podtitulku dodává, že sudí Deniz Aytekin měl po dvou zákrocích Mascherana pískat penalty a pak nařídil zcela vymyšlený pokutový kop po pádu Luise Suáreze.

Každopádně trochu zvednuté obočí z Madridu jásot v Barceloně rozhodně neutlumí. Obránce Gerard Piqué po závěrečném hvizdu novinářům naznačil, že se mají připravit na pořádný babyboom.

Francouzský L'Equipe reagoval na výsledek titulkem „Inqualifiable" (Hanebné), který použil poprvé od roku 1993, kdy šokující porážka od Bulharska zhatila postup Francie na MS.

Reklama

Související témata: