Hlavní obsah

Vy španělští bastardi, zpívali fandové Leicesteru. A strhla se bitka s policií

Madrid

Ostrá potyčka fanoušků Leicesteru se španělskou policií na náměstí Plaza Mayor předcházela úvodnímu čtvrtfinálovému duelu Ligy mistrů na stadiónu Atlétika Madrid. Policejní zásah pár hodin před výkopem utkání odneslo několik příznivců zraněním. Už před tím bylo podle španělských úřadů osm fanoušků Leicesteru zadrženo.

Fanoušci Leicesteru se střetli se španělskou policiíVideo: Nathan Louis, Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Podle očitých svědků přitom na náměstí dlouho panovala přátelská a pohodová atmosféra. Angličtí fanoušci tvrdí, že zlom nastal v době, kdy policie tvrdě zasáhla proti zpívajícím a popíjejícím příznivcům.

Videa z incidentu však také prokazují, že někteří fandové provokovali pokřiky jako: „Vy španělští bastardi, Gibraltar je náš."

„Policie ale útočila na celé skupiny lidí, rozbíjela piva na stolech a dokonce házela židle po fanoušcích a mlátila je obušky a štíty," řekl například jeden z fanoušků Aaron Richard Howells pro BBC.

„Možná tam bylo pár lidí, kteří policisty provokovali. Oni pak ale útočili na všechny. Byli tam i malé děti nebo sedmdesátiletý pán a oni do nich vlétli s obušky," doplnil další příznivec.

Reklama

Související témata: