Hlavní obsah

Monako - Juventus 0:2Juventus už může po dvou trefách Higuaína myslet na finále v Cardiffu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Higuaín 0 : 1
59. Higuaín 0 : 2
Záznam online reportáže

Monaco
Aktualizováno

Potřetí v novém miléniu má turínský Juventus šanci dostat se do finále Ligy mistrů a ucházet se o vysněnou trofej. Dvě předchozí finálové účasti mu k tomu nestačily, neboť v roce 2003 prohrál v Manchesteru po penaltovém rozstřelu s AC Milán a o dvanáct let později podlehl v Berlíně Barceloně. Po výhře v prvním semifinále na hřišti Monaka 2:0, o kterou se postaral dvěma góly Higuaín, má Stará dáma do finále letošního ročníku velšského Cardiffu hodně blízko. Jejím soupeřem by měl být nejspíše Real Madrid, který v úterním semifinále porazil 3:0 Atlético.

První semifinále Monako - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

To tak, přijít si na Buffonova. Natož aby nad ním měl navrch hráč o jednadvacet let mladší. Sice francouzský zázrak, ale v osmnácti přece jen málo zkušený, než aby mezi tyčemi Juventusu vyzrál.

Přitom k tomu měl Mbappé v úvodu semifinálové partie dvakrát blízko. Poprvé hlavičkoval ve slibné pozice přímo do Buffonových rukou, čtyři minuty poté sice pálil mnohem přesněji, ale na italskou legendu si stejně nepřišel. A ani Falcao to nesvedl, i když má zkušeností a zápasů na kontě daleko víc. I jeho hlavičku Buffon vyrazil.

To Argentinec Higuaín domácím útočníkům po půlhodině předvedl, jak se góly střílí. Po akci rozběhnuté krajanem Dybalou a pokračující chytrou patičkou Daniho Alvése vypálil tak, že Subačič neměl nárok.

Pro Juventus byla jeho trefa samo sebou ternem, protože už vůbec nemusel slevovat z taktiky, s níž do monackého knížectví přijel. Vedl, takže mohl bránit, což jeho hráči dovedou znamenitě, držet domácí na distanc od Buffona, kontrolovat hru a čekat na další příležitost. Pochopitelně tím zbavila Jardimův tým veškerého kouzla, a hlavně ofenzivní síly, kterou v letošní sezóně na scéně Ligy mistrů tolik oslňoval.

Po promarněné šanci domácího Falcaa další příležitost Juventusu skutečně přišla. Opět po rychlém výpadu, zase po spolupráci Dani Alvese s Higuaínem, znovu zakončená pohotovým Argentincem.

Italský mistr vedl po hodině hry dvoubrankovým rozdílem, a pro tak zkušený tým to byl už tuplovaný povel, aby myslel na hájení náskoku. Vždyť takovýto náskok nabízí Buffonovi a spol., aby už před odvetou za týden na domácím stadiónu mysleli na finále, jež je na programu 3. června ve velšském Cardiffu.

Monako svým disciplinovaným a takticky skvostně zvládnutým fotbalem úplně vymazali na jeho hřišti, takže je naivitou se domnívat, že by se o postup nechali doma připravit.

Zvláště, když i závěrečné snažení Monaka vyznělo do vytracena a ani gól naděje se mu nepodařilo vstřelit, neboť i Germainovu hlavičku vytáhl Buffon nad břevno a ve stém zápase v dresu Juve v Lize mistrů udržel čisté konto. Gól už nedostal veterán mezi tyčemi Juve 620 minut.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
AS Monako - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Branky: 29. a 59. Higuaín. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián, Rodriguez (všichni Šp.). ŽK: Fabinho - Bonucci, Marchisio, Chiellini. Diváci: 16.762.
Monako: Subašič - Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé - Silva (83. Touré), Fabinho, Bakayoko (66. Moutinho), Lemar (67. Germain) - Falcao, Mbappé. Trenér: Jardim.
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič (89. Lemina), Marchisio (81. Rincón) - Dani Alves, Dybala, Mandžukič - Higuaín (77. Cuadrado). Trenér: Allegri

Reklama

Související témata: