Hlavní obsah

Juventus mi dal všechno, ale Real je klub mého života. Zidane ve finále své srdce nerozpůlí

Madrid

Právě on je stěžejní spojnicí obou klubů. Pět let válčil za Juventus Turín a pak z něj přestoupil do Realu Madrid. A teď na sebe oba kluby jeho srdce narazí ve finále fotbalové Ligy mistrů 3. června v Cardiffu. „Pro mě mimořádný zápas,“ souhlasí Zinédine Zidane, trenér Bílého baletu, který v repríze loňského finále vyřadil v semifinále městského rivala Atlétiko.

Tam je finále...! Zinédine Zidane, trenér Realu Madrid během semifinále LM s Atlétikem.Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih odvetného semifinále LM mezi Atlétikem a Realem Madrid

Se Starou dámou došel dvakrát do finále, ale vždy ho prohrál. Teprve s Realem si na ušatý pohár sáhl. A loni ho k němu přivedl také jako kouč, hned ve své první trenérské sezóně v milionářské soutěži.

Zinédine Zidane může být vůbec první trenér v historii Ligy mistrů, který se svým týmem obhájí titul. Musí však trumfnout právě Juventus Turín...

„Za Juve jsem hrál. Byl to pro mě velmi důležitý klub, který mi dal všechno. Ale půjde o finále a teď jsem trenér Realu, což je klub mého života... Jisté je, že zažiju mimořádné finále," líčí francouzský kouč své pocity.

Ani Benzema nechápe svůj geniální trik

Bitva v Cardiffu bude pro Bílý balet již 15. finále Poháru mistrů a následně Ligy mistrů. Z předchozích čtrnácti jen tři prohrál.

V prvním utkání semifinále Real zvítězil 3:0, v odvetě ho však Atlético v úvodu načapalo a brzy vedlo o dva góly. Až Iscova trefa na konečných 2:1 pečetila postup favorita.

„Věděli jsme, že se tady budeme trápit. Jsme šťastní za postup do finále. Je to dlouhá cesta a není snadné dojít až na konec. Jsem na hráče pyšný," pochvaluje si Zidane.

Gól připravil skvělou individuální akcí jeho krajan Karim Benzema. Nejprve udržel míč u rohového praporku, pak se podél čáry neuvěřitelně protáhl kolem tří obránců a centrem připravil pro Kroose a dorážejícího Isca rozhodující úder.

„Ptal jsem se Benzemy, jak to udělal. A ani on sám neví!" směje se úspěšný kouč.

Bale se v Cardiffu narodil. Stihne finále?

Královský klub tak doválčí sezónu na dvou frontách. V domácí soutěži se přetahuje o titul s Barcelonou.

„Juventus si postup zaslouží, stejně jako my. Finále bude skvělé! Nejdřív ale musíme zvládnout zbývající tři ligové zápasy. Pak teprve bude čas přemýšlet o finále. Jsem velmi šťastný a hrdý na všechny. Mám fantastický tým," rozplývá se Zidane.

Iscův gól byl 499. Realu v Lize mistrů. Jubilejní 500. si tedy mužstvo nechalo až na finále. A bylo by stylové, pokud by ho v Cardiffu vstřelil Gareth Bale, místní rodák a reprezentant Walesu.

„Bale se zotavuje po zranění. Doufáme, že se stihne vrátit včas na finále. Potřeboval by naskočit ještě do některého z ligových zápasů. Chceme, aby začal hrát co nejdříve," avizuje Zidane.

Reklama