Hlavní obsah

Uhrin: Zasloužili jsme si postoupit

OSLO

Fotbalisté Mladé Boleslavi si podle trenéra Dušana Uhrina zasloužili přes Valerengu Oslo postoupit. Kouč byl po odvetném zápase spokojen nejen s konečným výsledkem, ale také s hrou, kterou jeho svěřenci předváděli především do Abrahámova vyloučení. Rozhodlo se podle něj ale už v prvním utkání.

Článek

"První zápas byl skutečně rozhodující, proto jsme zde mohli hrát v klidu, a nebýt šance těsně před poločasem, neměli domácí žádnou velkou možnost. Po přestávce jsme navíc dokázali vyrážet ze středu hřiště do nadějných brejků, pak to ale byl ještě velký boj, který byl rozhodnut až po brance Kuliče," řekl spokojený boleslavský kouč novinářům.

Jeho protivník Kjetil Rekdal byl z vyřazení zklamán, ale soupeři sportovně popřál a dodal, že i proti Galatasarayi má český klub šanci na postup. "Přál jsem si 1:0 do poločasu, a kdyby nám uznali naši trefu po jednom ofsajdu, bylo všechno jinak. Jenže po vedoucí brance soupeře bylo taky všechno jinak a musíme si uvědomit, že konečné skóre je 5:3 pro Mladou Boleslav," prohlásil Rekdal.

Abrahám vyloučen omylem

Fotbalisté byli z postupu nesmírně šťastní, ale dodávali, že jednoduché to nebylo. "Byli jsme chvílemi, hlavně po vyloučení, pod tlakem, ale obrana dnes zahrála skvěle," ocenil zadáky Marek Kulič, který - byť na pokraji vyčerpání - dokázal vstřelit po velkém sólu druhý gól. "Už jsem neměl síly, ale jak jsem si to zasekl, už jsem věděl, že to proměním. A pak bylo hotovo," řekl.

Středočeši se shodovali, že Abrahám byl vyloučen omylem. "On totiž dostal hlavičku od soupeře, sudí to špatně postřehl. Naštěstí nás to postup už nestálo, ale možná budeme spoluhráče postrádat příště," litoval Kulič.

Postoupí Mladá Boleslav přes Galatasaray Istanbul?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Autor dvou branek z úvodního zápasu Marek Matějovský dnes neměl pro své akce dostatek prostoru. "Bylo to hodně nahoru-dolů, ale hlavně že ten postup máme doma. Nejméně Pohár UEFA si v září zahrajeme," radoval se záložník.

Brankář Pavel Kučera připustil, že po vyloučení zažil horké chvilky. "Bylo tam spousta centrů, bylo to chvílemi příšerné, ale já už stejně věřil, že to dobře dopadne. Norové totiž už nezvládali zápas psychicky, my měli navrch," uzavřel Kučera.

Reklama

Související témata: