Hlavní obsah

Jen ať nehoří tribuny, říká Kulič

ISTANBUL

Famózní forma, k tomu narození syna. Útočník Mladé Boleslavi Marek Kulič prožívá nejlepší období fotbalové kariéry. Dnes večer nastoupí k utkání, v němž mohou Středočeši nakročit k historickému úspěchu. Jako kapitán povede tým proti Galatasarayi Istanbul k prvnímu duelu 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

"Turci umějí rozpoutat na stadiónu pořádné peklo. A pro většinu z nás půjde o premiérový zápas v takovém prostředí, takže hlavní bude, abychom se nelekli a nebyli ustrašení," přemítá třicetiletý odchovanec Hradce Králové.

Podobný duel už zažil. V dresu Příbrami hrál Pohár UEFA proti řeckému PAOK Soluň. "Tam jsme to nezvládli a za 30 minut dostali 3 góly. Pak už to prostě nešlo zvrátit. A myslím, že ve srovnání s Řeky budou Turci osmkrát horší," tuší Kulič. Takže jeho recept na úspěch zní jednoduše: "Hlavně nesmíme rychle inkasovat, to by pak tribuny asi hořely oslavnými ohni a atmosféra byla děsivá."

Kulič si přeje, aby jeho tým vstřelil gól. "Asi pro ně nejsme velkým soupeřem, takže by nás mohli podcenit. Navíc hrají hodně ofenzívně. I krajní beci vyjíždějí a pak brání třeba ve dvou třech lidech. Tam je naše šance," míní borec, který byl klíčovým mužem při postupu z 2. předkola přes Valerengu Oslo.

Snahu norského týmu utnul fantastickým sólem. Kdyby se střelecky prosadil tentokrát, na oslavu gólu by předvedl z rukou složenou kolíbku. V sobotu totiž Kuličova manželka Gabriela porodila syna Marka. "Jsem rád, že jsou žena i kluk v pořádku. Alespoň teď budu mít klid na fotbal," říká zkušený útočník, který byl v noci z pátku na sobotu u porodu, a tak dostal od trenéra Uhrina volno pro zápas na Slovácku.

Teď už je ale zpět v plné síle. "Je jasné, že bych byl raději doma, zvláště když v úterý půjdou oba z nemocnice domů. Ale horší by bylo, kdybych byl v Istanbulu a žena teprve rodila," krčí rameny Kulič.

Reklama

Související témata: