Hlavní obsah

Nic není ztraceno, věří před odvetou Liberečtí

LIBEREC

Bezbranková remíza je trochu zklamáním, ale nic není ztraceno. V tomto duchu se nesla hodnocení libereckých hráčů po středečním duelu 3. předkola Ligy mistrů se Spartakem Moskva. "Nedostali jsme gól, což byl základ. Postup je pořád otevřený a věřím, že se o něj popereme," mínil záložník Daniel Pudil.

Článek

"Chtěli jsme na soupeře vlítnout a rozhodnout první duel co nejdříve. Soupeř zpočátku nevěděl, co má hrát. Ale neskórovali jsme, i když jsme měli více šancí. Určitě jsme sahali víc po vítězství, než Spartak," líčil Pudil.

Zároveň ale přiznal, že na Slovan dolehla důležitost zápasu. "Přece jen je mezi námi řada mladých hráčů, kteří hrají o Ligu mistrů vůbec poprvé. V tomhle ohledu je Spartak mnohem zkušenější. Trenér nás o přestávce hecoval, abychom nepropadali nervozitě a šli důsledně za výhrou," pokračoval pracovitý středopolař.

A jak viděl největší šanci v podání domácího Hodúra? "Ivan to udělal dobře, míč zasekl pod sebe a jelikož Pospěch nevěděl, že za ním dobíhá bek, chtěl balón uklidit do prázdné branky. Ale bránící hráč zvolil skluz a se štěstím to odvrátil," rozebíral Pudil.

Zápotočný: Spartak ničím nepřekvapil

Na adresu českých reprezentantů Jiránka a Kováče v dresu moskevského celku poznamenal: "Myslím, že odehráli dobrý zápas. Jsou týmu moc platní. Oba trochu znám z akcí reprezentační jedenadvacítky, když cestujeme společně s áčkem. Ale soustřeďoval jsem se na náš výkon, takže nechci protihráče podrobně hodnotit," doplnil Pudil.

Kapitán Tomáš Zápotočný burcoval tým na zteč, byl u většiny akcí Slovanu. "Spartak nás ničím nepřekvapil. Byli jsme na něj dobře připraveni. Zápas splnil očekávání svou vyrovnaností. V koncovce jsme neměli štěstí. Škoda, že to tam nepadlo jako při lize s Ostravou," uvažoval tahoun Severočechů. Šance do odvety? "Jsou rovnocenné. Možná, že nás mnozí už začnou odepisovat, ale stačí vstřelit gól a všechno může hrát v náš prospěch," tvrdil Zápotočný.

Smutně vycházel z kabiny kostarický útočník Winston Parks, který nastoupil nedlouho před koncem a zápas nedohrál kvůli zranění. "Snad to ale nebude nic vážného. Moc by mě mrzelo, kdybych nebyl k dispozici pro bitvu v Moskvě, kde to znám ze svého působení v Lokomotivu," uvedla liberecká posila.

Reklama

Související témata: