Hlavní obsah

Trenér Hamburku povolil po postupu do LM oslavy

PRAHA

I když před odvetami 3. předkola fotbalové Ligy mistrů nebylo k překvapení daleko, nakonec se žádné nekonalo. Největší starosti měl Liverpool, jeho kouč Rafael Benítez ale trápení s Maccabi Haifou přičítal začátku sezóny a malé rozehranosti. Nejnapínavější byl duel Hamburku v Pamploně: hosté vstřelili postupový gól pouhých šestnáct minut před koncem.

Článek

Nadšený kouč německého týmu Thomas Doll pak hráčům dovolil, ať úspěch náležitě zapijí. "Je to velký a důležitý moment pro klub. Napětí je pryč, chlapci dnes mohou slavit," řekl. Severoněmecký klub, který dlouhodobě sází na Belgičany, Nizozemce a Čechy, spasil bývalý záložník Ajaxu De Jong, který doklepl za čáru Lauthovu hlavičku. "Věděl jsem, že ještě není nic ztraceno. Rok jsme pracovali na tom, abychom se do Ligy mistrů dostali," uvedl Doll.

Oddechl si i kouč Liverpoolu Rafael Benítez. Předloňský vítěz Ligy mistrů měl s Maccabi Haifa víc problémů, než čekal a kdyby v úterý na neutrálním hřišti Kyjevě ještě jednou inkasoval, musel by podstoupit prodloužení. "Naše výsledky v přípravě nebyly nejlepší, je to velká úleva, že jsme postoupili," řekl Benítez. Za úspěch ale zaplatil zraněními Warnocka a Sissoka, v zápase předtím přišel tým o Carraghera a Riiseho.

AC Milán porazil Crvenu zvězdu i podruhé, tentokrát uspěl na jejím stadiónu. Tamní fanoušci mu ale život hodně znepříjemnili. Ti v kotli dali transparentem s nápisem "Mafiosi" najevo nesouhlas s rozhodnutím UEFA pustit Milán, zapletený do italského korupčního skandálu, do Ligy mistrů. "Ta atmosféra tady byla opravdu pekelná," řekl kouč AC Milán Carlo Ancelotti na adresu 55 tisíc diváků.

Rakouští zástupci dostali tvrdou lekci

Oba rakouští zástupci dostali tvrdou lekci na Pyrenejském poloostrově. Austria Vídeň prohrála 0:3 s Benfikou Lisabon, Salcburk stejný výsledek dovolil Valencii. Zvlášť Benfica byla se soupeřem rychle hotova, když všechny góly dala do hodiny hry. O první se postaral Rui Costa, jenž se po letech v AC Milán vrátil do klubu, v němž jako devítiletý školák začínal s kariérou. Byla to jeho první trefa od comebacku a pomohla k tomu, že Ligu mistrů budou poprvé v historii hrát tři portugalské kluby.

Hráči Valencie i přes vysokou výhru nad Salcburkem nezměnili na soupeře mínění. "Podle mě půjde v Poháru UEFA hodně daleko. Moc takhle silných týmů tam není," řekl Brazilec Edú o rakouském vicemistrovi. Valencie se i přes dvoubrankové vedení musela obávat: za stavu 2:0 by gól v její síti znamenal prodloužení. Jenže v nejnadějnější šanci týmu Piták se svou střelou neuspěl a Lokvenc hlavičkou přestřelil branku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články