Hlavní obsah

ČT už bez Ligy mistrů. Od další sezóny bude k vidění jen na O2

Praha
Aktualizováno

Česká televize přestane od podzimu vysílat fotbalovou Ligu mistrů. Prestižní klubovou soutěž diváci minimálně na další tři ročníky uvidí pouze na placené O2 TV, která LM přenáší od roku 2015 a nově získala exkluzivitu až do roku 2021.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Milan Petržela (vpravo) se raduje z gólu v utkání Evropské ligy proti FCSB. Ilustrační snímek.

Článek

Výhradní práva se vztahují na zápasy ve 4. předkole, v základních skupinách i ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, včetně samotného finále a Superpoháru UEFA. V každé sezóně se tak fanoušci dočkají na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal více než 140 přímých přenosů v osmnácti hracích týdnech.

"Liga mistrů nabízí nepochybně ten nejlepší a nejžádanější obsah, který lze na trhu získat. Jsme pyšní na to, že právě tuto cennou a významnou soutěž můžeme předplatitelům poskytnout," uvedla v tiskové zprávě šéfka obsahu O2 TV Anna Lennerová.

Televize bude přenosy nadále poskytovat na multidimenzionální platformě a vítá i plánovanou změnu herního formátu. "Nadále plánujeme využívat výhody multidimenze, přinášet zápasová studia a magazíny. Navíc od příští sezóny nás čeká nový herní formát, který zajistí nejenom atraktivnější podívanou, ale také více možností, jak sledovat ještě více fotbalu," podotkl výkonný ředitel Marek Kindernay.

Avizované změny se týkají především nových herních časů, kdy se budou hrát dva duely již od 19 hodin a zbývajících šest pak od 21 hodin. Z nového formátu také vyplývá, že český mistr ze sezóny 2017/2018 postoupí s největší pravděpodobností přímo do základní skupiny Ligy mistrů, vicemistr HET ligy se pak představí v předkole milionářské soutěže.

Euro i MS na ČT

Na jaře ještě bude ve vysílání Ligy mistrů platit současný model, který fungoval poslední tři roky. Česká televize má každé úterý právo první volby včetně vyřazovací fáze a finále bude vysílat společně s O2 TV.

Veřejnoprávní televize o zachování statu quo usilovala, nakonec ale nemohla nabídce soukromé stanice konkurovat. "Moc nás to mrzí. Hodně jsme o pokračování Ligy mistrů na obrazovkách České televize stáli, akceptovali jsme i navýšení ceny. Nabídka konkurence ale byla výrazně vyšší," uvedl pro Sport.cz ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Pohárový fotbal ale z obrazovek ČT úplně nezmizí. "Získali jsme právo první volby na Evropskou ligu," podotkl Ponikelský a upozornil na záběr ČT na úrovni fotbalové reprezentace. "Diváci se mohou těšit na kompletní Euro 2020, vysílat budeme i MS 2018 a 2022. Vedle toho máme práva na všechny zápasy českého týmu v kvalifikaci ME a MS a veškerá česká utkání v nově vzniklé Lize národů, z které odvysíláme rovněž Final Four," doplnil šéf ČT sport.

Reklama

Související témata: