Hlavní obsah

Fantastický výkon. Ale výsledek bohužel ne, chválil a litoval svůj tým Fábregas

Londýn/Praha

Varoval před chybami. Před sebenepatrnějšími detaily, které se mohou stát osudnými. „Jenže my chybu udělali. Za celý zápas jednu jedinou. A zaplatili jsme za ni, protože pokud se jí dopustíte proti Iniestovi, Messimu či Suárezovi, pokaždé za ni zaplatíte. Proto jsme tak zklamáni konečným výsledkem,“ těžko se smiřoval kouč Chelsea Antonio Conte s remízou 1:1 v první osmifinálové konfrontaci Ligy mistrů s Barcelonou.

Foto: David Klein, Reuters

Fanoušci málem zbořili tribuny, radost z úvodního gólu proti Barceloně měli obrovskou, stejně jako hráči.

Článek
Fotogalerie

Těžko se mu divit. „Jsme smutní, místo toho, abychom byli hrdí. Zasloužili jsme si vyhrát. Ať už 2:0, nebo alespoň 1:0. A kdyby Willian nastřílel hattrick, byl by to přímo fantastický výsledek," povzdechl si před kamerami BT Sports jeden z klíčových Conteho hráčů v úterní partii Fábregas.

Brazilec měl k hattricku skutečně blízko. Nejprve trefil levou tyč Ter Stegenovy brány, zanedlouho pravou a až po přestávce konečně gólmana Barcelony překonal.

„Fantastický výkon, jen výsledek bohužel není fantastický," chválil a současně litoval svůj tým Fábregas.

„Když dáte do zápasu s Barcelonou sto dvacet procent a sehrajete s ní takovou partii, musíte být zklamaní," vysvětloval Conte rozčarování, jež prožíval.

„Nepamatuji si, že by Barcelona měla před Courtoisem vyloženou šanci. Snad se dá mluvit o té, v níž byl v prvním poločase Paulinho a ve druhém Suárez," připomínal, že jeho svěřenci sice nechali Barcelonu hrát, ale ke skórování jí možnost nenabídli.

Christensena nezatratil. Naopak!

Až na osudovou chybu, které se dopustil Christensen přihrávkou přes celou šíři hřiště. Iniesta ji zachytil a Messi kiks dánského mladíka, který nastoupil místo zkušeného, o jedenáct let staršího Cahilla, ztrestal. Přesto ho Conte nezatracoval a vinu na něho nesvaloval

„Proč? Byl jedním z nejlepších na hřišti. V jednadvaceti si počínal jako skutečná osobnost. Podal vyzrálý, skvělý, přímo neuvěřitelný výkon," hájil ho domácí kouč, i když za jeho chybu zaplatila Chelsea vyrovnáním.

„Když máte v mužstvu spoustu mladých hráčů, musíte za to někdy zaplatit. Ale když s nimi připravíte plán, přenesete na ně své myšlenky a u videa je přesvědčíte, proč se musí plánu držet a plnit ho, jsou schopni podat výkon, na který jsem pyšný. Ukázali jsme, že jsme silní v obraně a zároveň schopni si vytvářet šance, abychom skórovali," hodnotil Conte vystoupení svých svěřenců a samozřejmě nezapomněl i na díl chvály pro autora jediného gólu Williana.

„Už v poháru proti Hullu zahrál skvěle, teď proti Barceloně přímo fantasticky. Má v sobě potenciál v takovýchto výkonech dál pokračovat."

Za tři týdny na Camp Nou by to Chelsea potřebovala. „Jet tam a jen bránit, to by předem představovalo sebevražednou misi," přiznával Fábregas.

„Vím to, respektuji obrovskou sílu Barcelony. Ve Španělsku lze ztratit nejen jedno či dvougólový náskok, tam lze přijít i o čtyř či pětibrankové aktivum. Přesto musíme věřit, i když odveta nebude snadná. Musíme být realisty a pořád si uvědomovat, že mluvíme o Barceloně, i tak se pokusíme o něco neuvěřitelného," ví po remíze 1:1 na Stamford Bridge své i Antonio Conte.

Střet dvou odlišných stylů

Jeho kolega na lavičce Barcelony Ernesto Valverde ovšem připomínal, že navzdory remíze, kterou jeho tým uhrál, není osmifinálová partie zdaleka rozhodnutá.

„Už tady to byl střet dvou odlišných stylů a mužstev, v němž nebyl prostor pro experimentováni. Nepřijeli jsme, abychom něco zkoušeli, protože i my respektujeme sílu Chelsea, která nám způsobuje problémy," přiznával, že pojetí anglického protivníka umocněné taktickou partiturou vypracovanou Contem jeho týmu prostě nesedí.

„Měli jsme hru pod kontrolou, dirigovali ji a měli spoustu míčů, naráželi jsme však kolem šestnáctky domácích na zhuštěnou obranu. Proto jsme si nevytvořili příliš jasných šancí, jedno se nám ale povedlo - potrestali jsme chybu soupeře a remízu jsme uhráli," byl kouč Barcelony Valverde samozřejmě spokojen, že před odvetou je pozice jeho týmu víc než slibná.

Reklama

Související témata: