Hlavní obsah

Real Madrid - Bayern 2:2Real je zase ve finále, Bayern ale cítí podobnou křivdu jako Juventus

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kimmich 0 : 1
11. Benzema 1 : 1
46. Benzema 2 : 1
63. Rodríguez 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Bayern musí po semifinálové odvetě Ligy mistrů cítit stejnou křivdu, jakou na madridském Santiago Bernabéu zažívali fotbalisté turínského Juventusu po čtvrtfinálovém duelu před třemi týdny. Kdo ví, jak by zápas dopadl a kdo by postoupil do finále, kdyby turecký sudí Cakir nařídil v nastaveném čase první půle pokutový kop za ruku Marcela... Penalta se však proti Bílému baletu nepískala, Real nakonec potřebnou remízu 2:2 uhájil a do Kyjeva na finále pojede on, aby se pokusil vyhrát Champions League potřetí za sebou.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

James Rodríguez z Bayernu dává vyrovnávací gól proti Realu.

Článek
Fotogalerie

Po třech minutách smazal Bayern manko z domácího zápasu, po dalších osmi sice inkasoval, ale ani v tu chvíli se pro něj de facto nic neměnilo. Stejně jako na začátku zápasu Heynckesovi svěřenci věděli, že musí v odvetě vstřelit alespoň dva góly.

Poté, co hlavičkující Benzema odpověděl na rychlý úvodní gól Kimmicha, samozřejmě proto, aby si vynutili alespoň prodloužení.

Real ovšem nemínil připustit podobnou kalvárii jako ve čtvrtfinále s turínským Juventusem, takže po úvodním úderu hostů výrazně zvýšil aktivitu stejně jako důraz v osobních soubojích. Vpředu samozřejmě spoléhal na Benzemu s Ronaldem, jenž s francouzským spoluhráčem po boku byl o třídu nebezpečnější než před týdnem v prvním střetnutí. A nic na tom nemění, že v rekordním 152. vystoupení na scéně Ligy mistrů gól nedal.

Německý mistr i v sestavě, v níž chyběli zranění Boateng, Robben, Vidal a spol., však měl přesto míč častěji pod kontrolou a i ke druhému gólu měl blíž. Nejdřív v 33. minutě, kdy se ve velké šanci ocitl Lewandowski a hned po něm i Rodríguez, hlavně však v nastaveném čase první půle, kdy si bránící Marcelo sáhl v šestnáctce na Kimmichův centr rukou.

Nejdřív sudí, po půli vlastní hráči

Turecký sudí Cakir však pocuchal Bayernu nervovou soustavou, neboť mu upřel jasnou penaltu. A hned po změně stran mu ji doslova poničili dva vlastní hráči.

Neskutečná minela, jakou Tolisso s gólmanem Ulreichem předvedli. Mladý Francouz poslal brankáři sice hodně nepovedenou malou domů, ale ten zkratoval, míč vůbec netrefil, takže Benzema ho poslal pohodlně do sítě podruhé.

Navzdory děsivém vstupu do druhého poločasu Bayern nezkolaboval. Jakmile přežil velkou příležitost Ronalda, převzal opět režii do svých rukou, stupňoval tlak a zaslouženě vyrovnal. A hnal se samo sebou za třetím gólem, který by mu otevřel finálovou bránu.

Tolisso mohl odčinit svůj úlet, ale Navas jeho ránu reflexivně vyrazil, s tečovanou hlavičkou Müllera si rovněž poradil, Hummels v závěrečném náporu hlavičkoval vedle.

Real tak dosáhl svého. Bayern tentokrát neporazil, ale hájil remízu, která mu k postupu postačovala. Jeho sen o třetím vítězství v Lize mistrů v řadě se tak zase o něco více zhmotnil.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Bayern Mnichov 2:2 (1:1)
Branky: 11. a 46. Benzema - 3. Kimmich, 63. Rodríguez. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Modrič, Lucas Vázquez, Varane, Casemiro (všichni Real). Diváci: 77.459. První zápas: 2:1, postoupil Real.
Real: Navas - Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modrič, Kovačič (73. Casemiro), Asensio (88. Nacho) - Benzema (72. Bale), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Bayern: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Tolisso (74. Wagner), Alcántara - Müller, Rodríguez (84. Martínez), Ribéry - Lewandowski. Trenér: Heynckes.

Reklama