Hlavní obsah

S Daridou a jediným hrotem. Šilhavý chystá armádu proti Slovákům

Praha
Aktualizováno

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nepovolal pro přátelský zápas v Polsku (15. listopadu) a klíčový duel Ligy národů se Slovenskem (19. listopadu) žádného nováčka. V nominaci zatím figuruje jediný hrotový útočník Patrik Schick, poprvé v sezoně se naopak vrací uzdravený záložník Vladimír Darida. Češi v prvním utkání na Slovensku zvítězili 2:1 a v pražské odvetě v Edenu půjde v repríze derby o záchranu ve druhé lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žonglér Vladimír Darida...

Článek

Starostí na jeho hlavu přibývá. Nejprve přišel o kanonýra Krmenčíka, potom jen z pražského derby odpajdali hned tři slávisté Hušbauer, Coufal a Kúdela. V Itálii se navíc zranil Barák. Proto kouč národního týmu povolal jen devatenáct fotbalistů a nejspíš další čtyři teprve doplní.

„Zatím máme čas. Hrají se ještě evropské poháry a jedno ligové kolo. Počítám, že povoláme jednoho hrotového útočníka typologicky podobného Krmenčíkovi, tedy nejlépe velkého. Dále středového záložníka, krajního obránce a stopera," avizuje Jaroslav Šilhavý.

Pokud jde o útočníky, možností moc není.

Ondráškovi se v Polsku daří

„Byli jsme se podívat na Zdeňka Ondráška v Polsku. Chvíli tam vedl tabulku střelců, navíc má formu a hraje pravidelně. Je určitě horký kandidát, aby Krmenčíka typologicky nahradil," přemítá trenér.

„Mezi náhradníky máme i Milana Škodu, Martina Doležala, Tomáše Chorého nebo Tomáše Necida, ale je pravda, že forma ani zdravotní stav některých z nich nejsou ideální," kaboní se Šilhavý. Do útoku tak může vysunout i Vydru.

Má i pár dobrých zpráv. Vedle Daridy se vrací také stoper Kalas.

„Na Daridu se těším, dřív tady dělal i kapitána. Potěšitelné pak je, že u Kalasae proběhla rekonvalescence po zranění rychleji, než se čekalo," kvituje Šilhavý.

Nominace české fotbalové reprezentace na přípravný zápas v Polsku (15. listopadu v Gdaňsku) a utkání Ligy národů se Slovenskem (19. listopadu v Praze):
PoziceJméno a příjmeníKlubPočet startůBranky
Brankáři
Tomáš VaclíkFC Sevilla220
Tomáš KoubekRennes90
Jiří PavlenkaBrémy70
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy503
Jakub BrabecRizespor130
Pavel KadeřábekHoffenheim343
Tomáš KalasBristol162
Ondřej ČelůstkaAntalyaspor61
Filip NovákTrabzonspor171
Záložníci
David PavelkaKasimpasa160
Bořek DočkalPhiladelphia376
Jaromír ZmrhalSlavia Praha121
Michal TrávníkJablonec40
Jakub JanktoSampdoria Janov151
Tomáš SoučekSlavia Praha142
Vladimír DaridaHertha Berlín524
Jan KopicPlzeň143
Útočníci
Patrik SchickAS Řím124
Matěj VydraBurnley225

Reklama

Související témata: