Hlavní obsah

Krejčí, Skalák a Pudil se vracejí do reprezentace, dva původně nominovaní vypadli

Praha
Aktualizováno

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na zápasy v Polsku a se Slovenskem. Přibyli stoper Patrizio Stronati, obránce Daniel Pudil, záložník Martin Frýdek a útočník Martin Doležal. Pro útočnou oporu Jablonce se jedná o reprezentační premiéru. Za absentující dvojici záložníků Jan Kopic a Jaromír Zmrhal byli navíc povoláni Ladislav Krejčí z Boloni a Jiří Skalák z anglického Millwallu.

Trenér Jaroslav Šilhavý vysvětluje změny v nominaci na zápasy v Polsku a se SlovenskemVideo: Sport.cz

 
Článek

Přátelský duel ve čtvrtek v Polsku, potom v pondělí klíčový zápas o udržení ve druhé divizi Ligy národů se Slovenskem v pražském Edenu. Mužstvo se však dává dohromady s problémy, trenérům komplikují život zranění.

„Honzu Kopice i Jardu Zmrhala bohužel vyřadily zdravotní problémy, stejná situace je také u některých dalších hráčů ze seznamu náhradníků. Také proto jsme nominaci dokončovali ještě během pondělí," vysvětluje trenér Jaroslav Šilhavý.

Krejčí oblékl dres národního týmu naposledy loni v září při porážce 0:2 v Severním Irsku, Skalák si zahrál naposledy dokonce předloni v listopadu při domácí výhře 2:1 nad Norskem. Pudil pak neoblékl dres národního týmu od předloňské listopadové přípravy s Dánskerm (1:1). Jablonecký Doležal je nováčkem.

Legionáři přinesou zkušenosti

"Krejčí a Skalák začali v poslední době hrát a doufáme, že jejich zkušenosti ze zahraničních soutěží nám pmohou. Chtěli jsme povolat také Bořila, v neděli se ovšem zranil, a tak přišla řada na Pudila," vysvětluje kouč.

Doležal nakonec dostal přednost před polským legionářem Ondráškem. "Doležal se po zranění vrátil ve formě, dává góly a daří se celému Jablonci. Doufáme tedy, že si dobrou náladu přenese i do reprezentace. Ondráška jsme sledovali naživo a určitě i s ním do budoucna počítáme," ujišťuje Šilhavý.

Vstupenky na federální derby v Edenu jsou stále k mání na webu www.vstupenkyfotbal.cz v cenových relacích od 390 korun.

Reklama

Související témata: