Hlavní obsah

Zůstávám! Schick se k odchodu z AS Řím nemá, v reprezentaci přebírá Krmelcovu roli

Praha

Boloňa, Parma, Udine nebo snad londýnský Arsenal...? Jména klubů, která padají v souvislosti s možným hostováním Patrika Schicka. V AS Řím sbírá minuty po troškách, proto spekulací o lednovém odchodu přibývá. „Jenže já v hlavě žádný odchod nemám. Pořád si stojím za tím, že se chci prosadit v Římě,“ ujišťuje dvaadvacetiletý fotbalový reprezentant po návratu z Polska, kde národní tým zvítězil 1:0.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Čeští fotbalisté Jakub Jankto (zprava), Patrik Schick a Bořek Dočkal se radují z gólu v přípravném utkání v Polsku.

Článek
Fotogalerie

Každé pohlazení sebevědomí je v jeho situaci vítané. Jako třeba srovnání s Robertem Lewandowským. Zatímco kanonýr Bayernu v Gdaňsku v tutové šanci vinou terénu před prázdnou brankou fatálně selhal, po střele českého talentu dorážející Jankto snadno obstaral jediný gól přípravného zápasu.

„Měl smůlu, terén byl po první půli hodně rozbitý. Balon mu špatně skočil, což se stává. Nedával bych zahozenou šanci za vinu jemu," má Patrik Schick pro komickou scénku slavnějšího kolegy pochopení.

Sám ví, jak těžké může naplnění očekávání pro kanonýry být. Na podzim v dresu AS Řím v devíti soutěžních utkáních vstřelil jediný gól. Právě v posledním ligovém utkání s jeho bývalým týmem Sampdorií Janov, když dostal šanci v základní sestavě na úkor hvězdného Edina Džeka. Český útočník premiérovou brankou v ročníku přispěl k vítězství 4:1.

Potřeboval by hrát víc

„Samozřejmě jsem rád, že jsem teď dal první gól. Jsem si jistý, že další příležitosti ještě určitě přijdou," doufá Schick.

Hlavně musí nastupovat pravidelně. „Minuty mi chybí a sám na sobě cítím, že bych potřeboval hrát víc, abych se dostal do ideálnější formy. Snad se teď všechno rozjíždí. Zvládli jsme těžký zápas v Polsku, což nám určitě dodá sebevědomí do utkání se Slovenskem," poukazuje odchovanec Sparty na pondělní bitvu v Edenu o záchranu ve druhé divizi Ligy národů.

V národním týmu se hodně sblížil se svým konkurentem v sestavě Michaelem Krmenčíkem. A když je teď plzeňský střelec dlouhodobě mimo, stává se italský legionář v útoku jedničkou.

„Je mi líto, že si Krmelec přivodil vážné zranění. Nechci tvrdit, že jeho roli přebírám, ale moc útočníků tady není. Pořád musím potvrzovat, že tým mám nějakým způsobem táhnout," nezříká se Schick zodpovědnosti.

Reklama

Související témata: