Hlavní obsah

Čech po čtvrtstoletí jen fanouškem nároďáku. Jak vidí derby se Slováky?

Praha

Vcelku rarita. Večer nebude v Edenu chybět. Dlouholetý gólman fotbalové reprezentace Petr Čech (36) však nebude aktérem velkého derby se Slovenskem přímo na trávníku. Zasedne jen do hlediště a bude fandit svým nástupcům. „Sám jsem zvědavý, jaký pocit na tribuně zažiju. Vždyť fanouškem reprezentace budu v hledišti poprvé od roku 1993,“ usmívá se brankář Arsenalu. Co od bitvy o udržení ve druhé divizi očekává? Dozvíte se v přiloženém videu.

Petr Čech bude po letech na reprezentačním zápase jen jako fanoušekVideo: Sport.cz

 
Článek

Dostal od klubu krátké volno a má nabitý program. Petr Čech v pondělí v poledne pokřtil v Praze svůj první autorizovaný životopis Můj život, který napsal spolu s publicistou Janem Paličkou. Večer si nenechá ujít utkání Ligy národů české reprezentace se Slovenskem.

„Jsem pozitivní nejen směrem k derby, ale také k další budoucnosti mužstva. Trvalo skoro rok, než reprezentace zase vyhrála. Pod vedením trenéra Šilhavého se výsledky dostavily, což je moc důležité. Věřím, že klukům pomohla i poslední výhra v Polsku," doufá brankář, který je se 124 starty rekordmanem české reprezentace.

Kariéru v národním týmu Čech ukončil po EURO 2016.

Jak dopadne zápas české fotbalové reprezentace se Slováky?
Vyhrají Češi
53,8 %
Zápas skončí remízou
20 %
Vyhrají Slováci
26,2 %
Celkem hlasovalo 9479 čtenářů.

Reklama

Související témata: