Hlavní obsah

Češi jsou na Slovensku favoritem, ztrátám několika opor navzdory

Praha

Po dlouhé pauze se svého prvního srazu dočkala i česká fotbalová reprezentace, která se během probíhající přestávky představí v Lize národů nejprve na Slovensku a následně doma se Skotskem. Pro páteční federální derby našli bookmakeři favorita v českém národním týmu a jejich důvěra, ač trochu zeslábla, přetrvává i po ztrátě Součka, Schicka a Koláře, kteří se od týmu museli odpojit z „koronavirových“ důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté slaví úvodní Krmenčíkovu branku utkání na Slovensku.

Článek

Češi jsou favoritem. Na výhru svěřenců kouče Šilhavého se aktuálně sází v kurzu 2,5:1, na remízu je kurz 3,25:1 a na Slováky 2,99:1.

„Nejprve odložení letu, pak výpadky v kádru, Jaroslav Šilhavý musí mít z restartu reprezentační sezony hodně zamotanou hlavu. Nelze než doufat, že výsledky nových testů vnesou do týmu klid, dalších komplikací se nedočkáme a všichni se budou moci soustředit na samotná utkání," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Češi byli už před pauzou v solidní pohodě, většina hráčů z výběru ukazuje bezprostřední formu i na klubové scéně, favoritem jsou tedy zcela právem. Kouč Hapal totiž na slovenské lavičce rovněž bude postrádat několik opor, o které by se mohl opřít, takže pokud se už nebudou měnit okolnosti zápasu, Češi by měli i díky šíři kádru duel zvládnout," dodává Hanák.

Stále mají důvěru

Ještě ve středu Češi měli kurz na vítězství 2,28:1. Absence zejména Součka se Schickem průběh utkání ale přece jen ovlivnit může, což se odráží i v kalkulacích sázkařů. Celkově zatím stále většina 73 % preferuje výhru hostí, remízu volí 18 % a vítězství domácích 9 %. Rozložení vkladů se každopádně pod tíhou nových skutečností ještě může posouvat.

„Sázkaři doufají, že česká reprezentace naváže na předchozí dvě vzájemná utkání a opět získá tři body. Češi mají problémy, také Slováci se však potýkají s výpadkem hned několik klíčových hráčů. Plusovým bodem pro Šilhavého tým je také souhra slávistů, takže 69 % sázejících věří, že zkušenost a kvalita českých barev převáží domácí prostředí a dávají proto na výhru našeho týmu v kurzu 2,46. Dalších 14 % tipuje remízu (3,21) a 17 % tuší výhru domácího celku v kurzu 3,07," přidává se Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

„Často se na tiketech objevuje sázka na výsledek zápasu bez remízy - výhra Česka (kurz 1,74) nebo tip, že v utkání uvidíme dvě či více branek (1,40)," doplňuje.

Reklama