Hlavní obsah

Dočkal zranil spoluhráče Štetinu! Alespoň vítězství, ostatní je na prd, netají hrdina Coufal

Bratislava
Aktualizováno

Start do nové sezony vyšel fotbalové Spartě báječně. Federální derby reprezentačních týmů však pro ni nejspíš bude prvním kritickým okamžikem. Slovenský stoper Lukáš Štetina se totiž zranil v souboji s českým kapitánem a svým klubovým spoluhráčem Bořkem Dočkalem. „Ani nemám pořádnou radost z vítězství. Moc mě to mrzí. Mluvil jsem s ním hned po zápase a zdá se, že bude nutná operace kolena. Musím doufat, že se původní diagnóza nepotvrdí,“ běduje Dočkal po výhře 3:1 v Bratislavě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Juraj Kucka ze Slovenska a Alex Králs Bořkem Dočkalem z České republiky v utkání Ligy národů.

Článek

Parádní výkon v podivné době. Český kapitán není zdaleka sám, kdo jistou výhru vítá značně zdrženlivě.

„Hrozná doba a hrozná situace. Jsem rád, že jsme aspoň zvládli zápas a vyhráli. Ostatní stojí za prd," poukazuje slávistický obránce Vladimír Coufal, další výrazná postava utkání.

Teprve tři hodiny před výkopem se rozhodlo, že se bude hrát. Slovenská hygiena utkání povolila, přestože kontrolní testy na koronavirus odhalily v českém týmu dalšího nakaženého v realizačním týmu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Štetina ze Slovenska musel kvůli zranění střídat.

Podle Jaroslava Tvrdíka, šéfa Slavie, se jedná o manažera Libora Sionka.

„Nezlobte se, nepřísluší mi tuhle situaci hodnotit," řekl Coufal pro ČT sport jen chvíli poté, než tiskový mluvčí asociace Michal Jurman oznámil, že sraz končí, mužstvo se rozpouští a se Skotskem v Olomouc se v pondělí už hrát nebude.

Své hráče údajně chtěl stáhnout nejen Slavia, ale také Plzeň a Sparta.

Vedení FAČR nakonec kapitulovalo, protože uznalo, že nebezpečí dalšího šíření bylo příliš velké.

Chvála aktivitě, rekordman Hložek

Kdo ví, na jak dlouho bylo vítězství v derby poslední radostí národního týmu...

„Kluci podali velmi dobrý výkon. Měli jsme určité problémy s přípravou na zápas. Kluci ukázali, jací jsou profíci. Že se dokázali takhle na utkání zkoncentrovat, soustředit, i když nebylo standardní. Myslím, že derby se silným soupeřem jsme zvládli velmi dobře," hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý.

„Myslím, že jsme soupeře zaskočili aktivitou. Byli jsme kompaktní, hráli jako tým. A spokojený jsem samozřejmě také s výsledkem," dodává kouč.

Debutant Adam Hložek se ve věku 18 let a 41 dnů stal nejmladším hráčem v historii české reprezentace. „Jsem trenérovi vděčný za důvěru, snad jsem nezklamal. Při první velké šanci mi chybělo trochu štěstí, při další jsem trefil tyč," líčí mladík.

„Zanechal velmi dobrý dojem, chyběl mu jen gól," usmívá se Šilhavý.

Reklama