Hlavní obsah

Reprezentace vyráží na Kypr s dalším slávistou Holešem

Praha
Aktualizováno

Českou fotbalovou reprezentaci doplnil před odletem k přípravnému utkání ny Kypru a zápasy Ligy národů v Izraeli a Skotsku slávista Tomáš Holeš. Sedmadvacetiletý univerzál má na svém kontě jeden reprezentační start. Národní tým v pondělí přišel o tři hráče plzeňské Viktorie, kteří museli mužstvo opustit kvůli pozitivnímu testu na covid-19 jednoho z nich.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš ze Slavie Praha během utkání s Libercem.

Článek

Komplikací až dost. Fotbalová reprezentace přišla těsně před pondělním srazem v Praze před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku o dva nejlepší útočníky. Kvůli zranění vypadli z nominace Patrik Schick a Michael Krmenčík. Ze zdravotních důvodů bude scházet také brankář Ondřej Kolář a kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém bude chybět i další gólman Jiří Pavlenka.

Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal brankáře Tomáše Koubka s Filipem Nguyenem a útočníka Zdeňka Ondráška, který ale po pozitivním testu na koronavirus u jednoho hráče Plzně spolu se záložníky Janem Kopicem a Lukášem Kalvachem mužstvo opustil...

Před cestou na Kypr mužstvo doplnila jediná náhrada, defenzivní univerzál Tomáš Holeš ze Slavie.

Premiérový start za seniorský národní tým si připsal letos v září, kdy byl mezi narychlo povolanými hráči pro zápas se Skotskem v Lize národů, do kterého nemohli nastoupit původně povolaní hráči.

Obránce či záložník pražské Slavie, do které přestoupil z Jablonce v létě 2019, odehrál v září v Olomouci proti Skotsku celé utkání. V aktuální sezoně odehrál čtyři ligové zápasy, ve kterých dal dvě branky. Nastoupil také do obou zápasů kvalifikace Ligy mistrů, ve které Slavia neuspěla a bude hrát základní skupinu Evropské ligy.

Fotbalová reprezentace chce navázat na výkon na SlovenskuVideo: sport.cz, FAČR

Mužstvo již vyrazilo na Kypr.

Reklama

Související témata: