Hlavní obsah

Po české a slovenské reprezentaci hlásí problémy s covidem také Portugalci

Lisabon

Úřadující evropští šampioni Portugalci budou v nedělním utkání Ligy národů proti fotbalovým mistrům světa Francouzům postrádat brankáře Anthonyho Lopese, který měl pozitivní test na koronavirus. Gólman Lyonu je druhým hráčem, jenž musel z tohoto důvodu opustit portugalský sraz po obránci jiného francouzského týmu Lille Josém Fontem.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo v dresu reprezentace. - ilustrační foto

Článek

Lopese nahradil v nominaci Bruno Varela z Vitorie Guimaraes, jenž by měl krýt záda Rui Patríciovi. Zkušený brankář Wolverhamptonu ve středu vychytal v přípravném zápase se Španělskem remízu 0:0.

Před utkáním s Francií měli problémy s brankáři kvůli koronaviru i Ukrajinci, kterým vypadli dva gólmani. Na soupisku byl dopsán asistent trenéra a bývalý dlouholetý reprezentační brankář Alexandr Šovkovskij. Přípravný duel v St. Denis nakonec odchytal debutant Georgij Buščan a Ukrajinci i bez dalších absentujících hráčů schytali výprask 1:7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.