Hlavní obsah

Slováci v průšvihu! Máme nůž na krku, uznal kapitán Hamšík

Fotbalisté Slovenska nezvládli nedělní duel Ligy národů, když v české skupině prohráli na půdě Skotska 0:1 a mají tak po třech utkáních na kontě jediný bod. Tým vedený českým trenérem Pavlem Hapalem tak čelí kritice. „Chyběl nám důraz v koncovce i finální přihrávka," uznal kouč slovenské reprezentace v hodnocení pro RTVS. Kapitán mužstva Marek Hamšík uznal, že situace týmu je kritická. „Jde nám o krk a záchranu ve skupině," připustil.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal.

Článek
Fotogalerie

Trenér Hapal udělal pro utkání ve Skotsku devět změn, ale uznal, že ke zlepšení herního projevu nedošlo a kritika je oprávněná. „Měli jsme toho málo. Nevyrovnali jsme se s agresivitou Skotů, v tomhle jsme zaostávali," řekl Hapal.

Kapitán týmu Hamšík věděl, že si Slováci vypracovali málo šancí. „Pak se samozřejmě nedá vstřelit gól. nedá se nic dělat, prohráli jsme a jde nám o záchranu ve skupině," doplnil kouče známý slovenský záložník.

Na gól Slováci čekají už 286 minut. Ve čtvrtečním semifinále kvalifikace ME se rozešli s Irskem i po 120 minutách bez branek. Naposledy se trefili 7. září v Lize národů v Izraeli (1:1) zásluhou gólu Michala Ďuriše ve 14. minutě. V Lize národů jim hrozí sestup o úroveň níž.

Reklama

Související témata: