Hlavní obsah

Němci jsou na domácí půdě jasní favorité, ani sázkaři českému týmu nevěří

Praha

Česká fotbalová reprezentace si před dvojzápasem Ligy národů s Izraelem a Slovenskem v Plzni odskočila do Lipska odehrát přátelský zápas s domácím týmem Německa. Trenér Jaroslav Šilhavý má k dispozici 24 hráčů širšího kádru, musí se ale obejít bez řady opor. Naposledy opustili mužstvo sparťanský defenzivní univerzál David Pavelka a nejlepší střelec polské ligy Tomáš Pekhart.

Jak moc důležitý je pro českou fotbalovou reprezentaci přípravný duel s Německem? Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Němci sice neprocházejí ideálním obdobím, v Lize národů ze čtyř zápasů vyhráli jediný, přesto jsou bookmakeři i sázkaři ve shodě, že síla domácích bude nad možnostmi českého výběru. Na výhru Německa je aktuálně vypsán kurz 1,43:1, na remízu 5:1 a na výhru českého týmu 7:1.

„Domácí se podle vyjádření trenéra Joachima Löwa soustředí především na důležitý víkendový zápas Ligy národů s Ukrajinou a přátelák s Čechy berou hlavně jako test nových tváří. Hlavní opory, hráči z Bayernu, Realu nebo Chelsea tak do utkání nenastoupí, případně naskočí až v jeho průběhu," předesílá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Vložený zápas s Německem je komplikací tohoto srazu, říká Bořek Dočkal. Větší než testováníVideo: Sport.cz, FAČR

„V kvalitě širšího kádru s našimi západními sousedy soupeřit nemůžeme, absence Schicka, Bořila a dalších tak bude citelná. Kouč Šilhavý vsadil spíše na zkušenost, jeho tým tak může ztrácet i v rychlosti a dynamice. Češi nemají co ztratit, větší kvalita je ale neoddiskutovatelně na straně domácích," dodává Hanák.

Bookmakeři tuší alespoň 3 góly

Jeho slova potvrzuje i mínění sázkařů, kteří berou výhru Německa jako samozřejmost. Na vítězství domácích u jeho kanceláře směřuje 96 % náběrů, na remízu a výhru hostí vychází shodně po 2 % vkladů. Výmluvný je také pohled na další sázkové příležitosti, kdy se na tiketech hojně vyskytují varianty na domácí v handicapu, tedy že Němci zvítězí vyšším brankovým rozdílem.

U Chance sází 95 % lidí na výhru Německa s kurzem 1,41. Český tým má kurz 7,38 a sází na něj 2 % sázkařů. „Podle bookmakerů padnou alespoň 3 góly, na remízu je vypsaný kurz 5,06. Také se sází na Česko s handicapem +1,5," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí sázkové kanceláře.

Jak si reprezentační obránce Václav Jemelka zvyká v belgické Lovani, kam odešel v říjnu na hostování?Video: Sport.cz, FAČR

Reklama

Související témata: