Hlavní obsah

Federální derby vyhrají Češi, míní sázkaři, Slovákům věří minimum tipérů

Praha

Poslední várka utkání letošního ročníku Ligy národů svede proti sobě české a slovenské fotbalisty. V kontextu nedělních výsledků získalo derby nový náboj. Domácí útočí na vítězství ve skupině B2, hosté se naopak snaží odvrátit sestup. Poměrně jasní favorité jsou každopádně svěřenci kouče Šilhavého. Na jejich výhru bookmakeři nasadili kurz 1,53:1, na remízu se sází v poměru 4,35:1 a triumf Slováků má kurz 6,8:1. Sázkaři pak zápas vidí zcela jednoznačně.

Vrátí se v derby se Slovenskem do základní sestavy českého týmu Bořek Dočkal? Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Cokoliv jiného než výhra domácích, by pro sázkaře bylo obrovským překvapením. Na triumf Čechů je podáno 95 % vkladů, na remízu 3 %, na vítězství Slováků připadají pouhá 2 % náběrů.

„Český nároďák má stále o co hrát. I když už postup mezi elitu nemá ve svých rukou, povinnost jasně velí se o něj pokusit. Slováky každopádně není radno podceňovat, tým se od posledního vzájemného souboje přece jen zvedl," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

První místo ve skupině Ligy národů je pro český tým velkým lákadlem, zdůrazňuje Tomáš VaclíkVideo: Sport.cz, FAČR

„Očekávám, že na české straně bude hrát roli větší sebedůvěra, protože poslední vzájemné zápasy hovoří jasnou řečí a se Slováky se prostě neztrácí. Aktuální herní projev sice důvody k bezbřehému optimismu nenabízí, přesto ale myslím, že k překvapení nedojde a Slovensko si žádné body neodveze," míní Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

Ani jeden tým sice nemá osud jenom ve svých rukou, což ale na atraktivitě zápasu vůbec neubírá.

Argumenty jsou na české straně

„Hlavní úkol postoupit na EURO se našim východním sousedům nakonec splnit podařilo, zbývá tedy ještě záchrana v B skupině Ligy národů. Oba celky tak mají o motivaci postaráno. Domácí prostředí, kvalita kádru i vzájemná bilance z posledních duelů každopádně hovoří poměrně jednoznačně," zdůrazňuje Hanák.

Překvapení k snídani a nevyspání. Na nervozitu neměl reprezentační nováček David Zima časVideo: Sport.cz, FAČR

Tipéři u Chance věří hostům o něco více než u konkurenční kanceláře. Pro 91 % sázkařů jsou jasnými favority Češi. Na Slovensko si zatím vsadilo 6 % lidí a na remízu 3 %.

Podle bookmakera si budou oba týmy s vědomím důležitosti zápasu hlídat zejména zadní vrátka a moc branek pravděpodobně nepadne. „Záleží samozřejmě na vývoji utkání, brzký gól by mohl kohoutky povolit a mohli bychom se dočkat ofenzivnějšího fotbalu," komentuje Brettschneider.

Aby si příští rok Češi zahráli s elitou, musí kromě vítězství nad Slovenskem věřit v zaváhání Skotska, na které v tabulce jeden bod ztrácejí. Ostrované hrají v Izraeli a šance, že „zakopnou", je poměrně solidní. Mírným ale přece favoritem zápasu jsou totiž v kurzu 2,55:1 Izraelci, remíza má kurz 3,4:1 a výhra Skotů 2,81:1.

Reklama

Související témata: