Hlavní obsah

Amatéři z Chambéry dohráli ve čtvrtfinále Francouzského poháru

PAŘÍŽ

Ve čtvrtfinále skončila nečekaně úspěšná pouť fotbalových amatérů z Chambéry ve Francouzském poháru, v němž účastník páté ligy vyřadil tři prvoligové celky Monako, Brest a Sochaux. V boji o postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže dnes Chambéry prohrálo 0:3 s druholigovým Angers.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Radost fotbalistů Chambery

Článek

Domácí stadion Chambéry pojme jen 2000 diváků, proto si klub půjčil pro čtvrtfinálový zápas důstojnější arénu v Grenoblu, kam se vejde přes 20.000 lidí. Tentokrát však outsider narazil. Obrana domácího celku odolávala před 15.000 fanoušky do nastavení prvního poločasu, kdy otevřel skóre Saivet. Po přestávce zpečetili osud Chámbery v soutěži Renouard a Argentinec Gómez.

"Dosáhli jsme fantastického úspěchu. Nepodcenili jsme je a odehráli velký zápas," pochvaloval si trenér vítězů Jean-Louis Garcia. Angers je v semifinále poháru po 42 letech.

Obhájce trofeje PSG se dnes trápil s druholigovým Le Mans, ale nakonec uspěl po vítězství 2:0 v prodloužení. Už v úterý postoupili fotbalisté Nice, kteří zdolali druholigovou Remeš 3:2 v prodloužení.

Reklama

Související témata: