Hlavní obsah

Nasri nesmí za vyhrožování novináři během Eura hrát tři zápasy

Paříž

Na tři reprezentační zápasy byl potrestán francouzský záložník Samir Nasri za nevhodné chování vůči novináři během červnového mistrovství Evropy. Po vyřazení ve čtvrtfinále s fotbalisty Španělska hrubě nadával redaktorovi a vyhrožoval mu fyzickým napadením. Později se sice omluvil, jenže disciplinární trest ho neminul.

Foto: Julien Muguet, Reuters

Samir Nasri opouští sídlo francouzské fotbalové federace.

Článek

Spory čtyřiadvacetiletého záložníka Manchesteru City s novinářem deníku L'Équipe se dostaly na veřejnost už po předchozím zápase s Anglií. Když dal Nasri gól, zakřičel "Sklapni" a před našpulenými rty si provokativně přidržel ukazováček. Měla to být reakce na kritiku.

Po prohře se Španěly se s novinářem dostal do křížku znovu a vyhrožoval mu napadením. Za to přijde o přípravný zápas v srpnu s Uruguayí a kvalifikační duely o postup na mistrovství světa proti Finsku a Bělorusku.

Francouzská federace dnes za nepřiměřené chování potrestala i další dva rebely z ME. Na jeden zápas byl suspendován útočník Jeremy Menez za to, že vulgárně nadával kapitánovi týmu, pouze s napomenutím vyvázli Hatem Ben Arfa a Yann M'Vila. První z nich měl v šatně konflikt s bývalým koučem Francie Laurentem Blankem, se kterým si zase po vystřídání odmítl M'Vila podat ruku.

Reklama

Související témata: