Hlavní obsah

Vlček: I s Horváthem bychom dotáhli derby k vítězství

Stanislav Vlček patří v letošní sezóně bezpochyby k největším hvězdám fotbalové ligy. Především jeho zásluhou je Slavia Praha v čele domácí soutěže a kapitán "sešívaných" táhne svůj klub i v prvních bitvách Ligy mistrů. Současně je i členem kádru české reprezentace a při soustředění národního týmu si našel chvilku na to, aby odpovídal prostřednictvím on-line chatu na dotazy čtenářů Sport.cz.

Článek

Česká reprezentace se připravuje na kvalifikační utkání mistrovství Evropy 2008 v Mnichově proti domácímu Německu a nechybí ani Vlček, jenž ale prozatím nastupuje jen sporadicky. V těžké konkurenci dostává šancí pramálo, ale nestěžuje si, a odmítá úvahy o špatné atmosféře v národním týmu. "Atmosféra je výborná a trenér Brückner má obrovský respekt," odpověděl na jednu z otázek čtenářů.

Bez problémů bere v reprezentaci i společné působení se sparťany. "Spolupráce je úplně v pohodě. Jak Zdeněk Pospěch, tak Marek Kulič jsou výborní kluci," řekl Vlček na adresu hráčů, s nimiž ještě v pondělí svedl velkou bitvu v derby pražských "S". Právě k němu také směřovalo hodně otázek od čtenářů, které zajímala hlavně situace kolem vyloučení Pavla Horvátha.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
Fotbal:Kapitán Slavie Praha Stanislav Vlček

Jeden z dotazů směřoval i k tomu, zda nebylo snahou slávistů záložníka Sparty vyprovokovat. "Michal Švec hrál na Pavla osobně, ale vyprovokovat ho neměl. Pavel neudržel nervy na uzdě a oslabil Spartu. Je pravda, že nám vyloučením vše hodně usnadnil. Ale přesto věřím, že i s ním na hřišti bychom derby do vítězného konce dotáhli," tvrdí Vlček, jenž si momentálně nedovede představit, že by do Sparty někdy přestoupil.

Zároveň nechtěl komentovat poslední sparťanské excesy a byl by rád, kdyby na stadiónech ubylo projevů rasismu. "My hráči můžeme jen pomáhat klubům, které by měly nějakou iniciativu vyvíjet," řekl. Pražského rivala však i nadále považuje za jednoho z konkurentů v boji o titul, stejně jako Teplice, Baník Ostrava, nebo Mladou Boleslav. "Ještě je do konce ligy strašně moc kol. Rozjeté je zatím vše dobře a uděláme všechno pro zisk titulu," slibuje fanouškům Slavie.

V Lize mistrů se těší na blížící se zápasy s Arsenalem a rád by zůstal se Slavií v evropských pohárech i na jaře. "Nechci říkat, kolik bodů budeme na závěr skupiny Ligy mistrů mít. Ale po uzdravení marodů budeme ještě silnější," tvrdí obdivovatel Lionela Messiho z Barcelony. Samotný Vlček prozatím o odchodu do zahraničí k velké radosti fanoušků Slavie neuvažuje. "Kdyby přišla nabídka z atraktivního klubu, zajímavá pro mě i pro klub, tak bych se nebránil. Ale teď o změně neuvažuju."

Reklama

Související témata: