Hlavní obsah

Baroš: Ať zvedne ruku ten, kdo nikdy nejel rychle

PRAHA

Český útočník Milan Baroš měl příležitost, aby prostřednictvím médií vysvětlil svůj poslední výstřelek, kdy ho při rychlosti 271 km/h chytila francouzská policie a následně mu odebrala řidičský průkaz. Namísto toho se po středečním tréninku zapřel a s novináři se bavil jen v útrobách strahovského stadiónu během protahování. „Hoši, já bych to s vámi asi nedobrzdil,“ pronesl s nadsázkou Baroš.

Článek

Šlo o netypický rozhovor, kdy se hlouček novinářů snažil v mixzóně, kde fotbalisté většinou bez problémů poskytují rozhovory, zachytit pár hlasů útočníka, který se v posledních měsících prezentoval spíše mimofotbalovými výstřelky než úspěchy na hřišti. „Nebudu se s vámi bavit, stejně si o mě napíšete co chcete. Udělejte si rozhovor s Barošem beze mě. Stejně to tak uděláte,“ věštil útočník francouzského Lyonu.

Do Francie se vigantický rodák vydal, aby fanouškům Lyonu ukázal, jak moc je fotbalově zdatný a rychlý. Právě touto druhou vlastností se prezentoval začátkem listopadu. Ovšem nikoliv na hřišti, ale na dálnici se svým Ferrari 430 Coupé. „Ať zvedne ruku ten z vás, kdo nikdy nejel rychle,“ volal však v úterý na tréninku přes běžeckou dráhu silně rozhořčený Baroš.

„Když se s vámi budu bavit o fotbale, stejně budete vytahovat věci rok a půl staré. Proč někdo z vás musel kvůli té vysoké rychlosti volat i mé rodině?,“ nechal volný průchod svým emocím.

Odejít z Lyonu? Ta myšlenka tady je

Baroš nehrál soutěžní zápas ve Francii již měsíc a frustrace z toho se projevuje na jeho chování i ve vztahu k novinářům. „Já s vámi nemůžu válčit, vy máte větší moc než já,“ nenechal se nejlepší střelec Eura 2004 přesvědčit k rozhovoru.

Baroš promluvil pouze osamocen pro kameru České televize a nevyloučil při té příležitosti, že by mohl opustit Lyon. "Ta myšlenka tady je, už jsme se o tom bavili i s trenérem. Určitě mám nabídky. Vyhodnocuji to a uvidím, co bude," řekl v exkluzivním rozhovoru pro ČT.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.