Hlavní obsah

Baroš už je v pořádku, těší před Kyprem Brücknera

NIKÓSIE

Poslední trénink před finišem kvalifikace mistrovství Evropy 2008 mají za sebou čeští fotbalisté. Ti si v úterý zatrénovali v aréně GSP, kde je ve středu čeká domácí reprezentace. Kypřané se chtějí s neúspěšnou kvalifikací rozloučit výhrou, která jim může pomoci na konečnou třetí příčku ve skupině. „V pořádku už je Milan Baroš,“ sdělil novinářům pozitivní zprávu trenér Karel Brückner na úterní tiskové konferenci v Nikósii.

Článek

Ta odstartovala vesele, místní novinář se před sedícím koučem a Davidem Rozehnalem zeptal, kde je trenér. Zkušený lodivod se jen potutelně usmál a ukázal směrem ke dveřím, u nichž stáli další členové realizačního týmu...

Na oficiálním tréninku bylo jako obvykle pro novináře i diváky zpřístupněn jen úvodní rozklusání a strečink, poté Brückner přípravu uzavřel. Pod moderně vyřešenou střechou, připomínající mořskou vlnu, je umístěna hlavní tribuna a zázemí stadiónu.

Zdravotní stav kádru není stále optimální, problémy se stehenním svalem má stále Zdeněk Grygera. "O Zdeňkovi Grygerovi rozhodne zřejmě až středa. Nebudeme riskovat a když nebude naprosto zdravý, do zápasu nepůjde. V pořádku už je Milan Baroš,“ má pozitivnější zprávu Brückner.

Kapitán zatím není jistý

Na Kypru nastoupí český tým s netradičním kapitánem, protože tomu obvyklému Tomáši Rosickému dal kouč volno. Oba dva náhradníci - Petr Čech a Tomáš Ujfaluši - jsou zase zranění. Tým tedy pravděpodobně na hřiště přivede jeden z trojice David Rozehnal, Jan Koller nebo Tomáš Galásek. „David Rozehnal je jeden z kandidátů. Kapitánem bude jeden z trojice Rozehnal, Galásek, Koller,“ řekl trenér Brückner na úterní tiskové konferenci.

Kypřané jsou po delší době kompletní, včetně svých dvou hvězdných hrotů - Janakise Okkase z Celty Vigo a Michalise Konstantinua z řeckého Olympiakosu Pireus. Oba dohromady nastříleli 46 reprezentačních gólů, což je o dvacet více, než zbytek týmu dohromady. „Viděli jsme, že svoji kvalitu mají. Víme, co můžeme čekat. Celý tým je útočně laděný, musíme si dávat pozor,“ uvědomuje si stoper David Rozehnal.

Zápas začíná ve středu v 17:30, přímý přenos vysílá ČT2. Utkání můžete také sledovat v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: