Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Irsko vs. Česká Republika

DUBLIN

Do čtvrtého a na podzim posledního utkání kvalifikační skupiny D o postup na EURO 2008 vyrazí česká fotbalová reprezentace s dvojicí útočníků Milan Baroš - Jan Koller. Kouč Karel Brückner pak na pravou stranu zálohy postaví Jana Poláka a na jeho obvyklé místo defenzívního záložníka nominuje Radoslava Kováče, který je na tento post zvyklý ze Spartaku Moskva.

Článek

Poplašné zvěsti o zraněními zdecimovaném kádru domácích sice vnímá, ale je velmi opatrný. "Irsko má dost kvalitních fotbalistů, takže absence některých opor dokáže nahradit. Ti nejlepší hráči mu zůstali a ofenzíva rozhodně neutrpěla. Duff je neuvěřitelně rychlý v práci s míčem a Keane v produktivitě, ke vstřelení gólu nepotřebuje prakticky žádné šance. A navíc za čtyřidvacet hodin může být všechno jinak, řekl Brückner a vyjádřil se i k defenzívě Irů.

Jestliže musí trenér domácích jinak poskládat obranu, nemusí to pro nás být výhoda. Irové dvakrát prohráli, poprvé nastoupí v této kvalifikaci doma a udělají všechno pro to, aby se rehabilitovali. Čeká nás těžký zápas se soupeřem, který těží z domácího prostředí a hraje s ohromným nasazením," řekl Karel Brückner před utkáním.

Jarolím na lavičce

Proti obávanému záložníkovi Duffovi bude hrát na pravém okraji Jan Polák, pro něhož hovoří větší důraz a kvalitnější defenzíva, kterou útočněji laděný David Jarolím nemá na takové úrovni. Středovou řadu by pak vyztuží Radoslav Kováč jako defenzívní záložník za Tomášem Rosickým, který by tak měl více prostoru pro svoje nebezpečné výpady. Na místě pravého stopera se kouč nominoval Martina Jiránka.

V českém týmu vládne velmi dobrá nálada. V Dublinu speciál s českou výpravou přivítalo příjemné slunečné počasí, mužstvo si v podvečer vyzkoušelo trávník stadiónu na Landowne Road, kde se kromě fotbalu hraje i ragby a irská obdoba pozemního hokeje.

Sestava ČR:
Čech - Ujfaluši, Jiránek, Rozehnal, Jankulovski - Polák, Rosický, Kováč, Plašil - Koller, Baroš.

Reklama

Související témata: