Hlavní obsah

Francouzi už nechtějí u fotbalové reprezentace kouče Domenecha

Po neúspěšném vystoupení francouzské fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy se snesla vlna kritiky na hlavu kouče Raymonda Domenecha. Podle průzkumu sportovního deníku L'Equipe si přeje jeho odchod 52 procent francouzských fanoušků, jen 41 procent dotázaných by hlavního kouče neměnila.

Článek

Za ideálního nástupce považují Francouzi mistra světa z roku 1998 Didiera Deschampse. Ten vede pořadí možných následovníků s 43 procenty hlasů od příznivců, daleko za ním jsou kouč Arsenalu Arsene Wenger a další mistr světa Laurent Blanc (oba 17 procent).

Domenecha, jenž dovedl předloni tým ke stříbrným medailím na mistrovství světa, se zastal legendární francouzský hráč a nynější šéf UEFA Michel Platini. "Jde především o to znovu vybudovat mužstvo a dostat ho na světový šampionát v roce 2010. Nejlepší pro tuto práci je Raymond (Domenech), on zná hráče nejlépe," uvedl Platini.

Domenechovi však vytkl špatnou komunikaci s médii. "Jako hráč jsem s novináři také nemluvil, ale jako trenér jsem pochopil, že je třeba lidi bavit. Je to přece tým všech Francouzů a ne jen jednoho člověka," komentoval Domenechovu nechuť bavit se s novináři.

O osudu reprezentačního trenéra by měl svaz rozhodnout ve čtvrtek, Domenech má platnou smlouvu do roku 2010.

Reklama

Související témata: