Hlavní obsah

Podle Del Bosqueho byli Španělé v generálce s Čínou líní

Sevilla

Trenér španělských fotbalistů Vicente del Bosque vytkl svým svěřencům, že v nedělní generálce před mistrovstvím Evropy v duelu s Čínou byli líní. Na druhou stranu na svém mužstvu ocenil velké množství šancí a touhu jít za vítězstvím.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér španělských fotbalistů Vicente Del Bosque (vpravo)

Článek

Úřadující mistři světa a Evropy vyhráli v Seville proti týmu s dalším španělským trenérem Josém Antoniem Camachem až brankou Davida Silvy po Iniestově akci z 84. minuty. Především v úvodní části však Číňané několikrát nebezpečně ohrozili branku kapitána Ikera Casillase.

"V prvním poločase jsme byli pomalejší než obvykle a trochu líní, protože oni byli dobře organizovaní a nenechali nám moc prostoru," řekl na pozápasové tiskové konferenci Del Bosque.

"Věděli jsme, že Čína bude silný soupeř v soubojích o míč. Nejen, že dobře bránili, ale byli nebezpeční i v protiútocích. Ve skutečnosti se musel Iker (Casillas) blýsknout nejlepším zákrokem večera," vyzdvihl brankářskou jedničku jednašedesátiletý kouč.

Číňané v závěru odpadli fyzicky

Po přestávce se jeho tým zlepšil i díky tomu, že houževnatý soupeř odpadl fyzicky. "Na konci zápasu jsme kombinovali mnohem lépe. Důležité je, že máme mechanismy, které nám umožňují střílet góly a vítězit. Pozitivní bylo i množství vytvořených šancí. Ideální je mít dobře vyváženou obranu a útok, což se nám, myslím, povedlo," ocenil Del Bosque.

Poprvé mohl využít také hvězdy Barcelony a Bilbaa, které nestihly začátek přípravy kvůli účasti ve finále Španělského poháru. "Piqué, Busquets, Xavi a všichni, kdo se k nám připojili později, jsou v dobré formě. Zvládli jsme se adaptovat na tuto vzácnou situaci a získali jsme pozitivní závěry," dodal bývalý trenér Realu Madrid či Besiktase Istanbul.

Španělé, kteří vyhráli i čtvrté letošní mezistátní utkání, vstoupí do turnaje 10. června zápasem proti Itálii v Gdaňsku. Ve skupině C se utkají ještě s Irskem a Chorvatskem. Mohou se stát prvním celkem v historii, který obhájí titul mistrů Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články