Hlavní obsah

Stížnost Slovinců: Chtěli jsme na zápas pěšky, ale UEFA nás donutila jet autobusem

Lublaň

Slovinci se před duelem s Anglií ubytovali v hotelu zhruba 50 metrů od Wembley, kde v sobotu měli odehrát další utkání evropské kvalifikace. Před cestou k samotnému utkání však došlo ke kurióznímu problému. Přestože v okolí stadiónu je složitá doprava, museli hráči slovinského týmu vyrazit s předstihem, protože podle pravidel nesmějí do dějiště střetnutí přijít pěšky. A to ani v případě, že bydlí v těsné blízkosti.

Foto: Darren Staples, Reuters

Slovinci proti obránci Anglie Philu Jagielkovi.

Článek

Trenér Slovinců Srečko Katanec si stěžoval, že jeho týmu zbytečná zajížďka nabourala předzápasový program. „Kvůli hrozbě dopravní zácpy jsme museli vyrazit s předstihem. Po příjezdu jsme měli hodinu a půl, kdy hráči neměli co dělat. Bylo to v rozporu s našimi plány," cituje kouče britský list The Guardian.

Slovinci přes problémy s přípravou domácím pořádně zavařili, když se po bezbrankové první půli dostali do vedení po vlastním gólu Hendersona. Angličané však dokázali brzy zareagovat. Rooney nejprve vyrovnal z penalty a oslavil tak svůj 100. zápas ve velkém stylu. Další góly přidali Welbeck a Lallana. Angličané tak vyhráli 3:1.

Zajímavostí je, že i domácí měli problémy s regulemi UEFA, když po zranění Leightona Bainese chtěli dodatečně nominovat Luka Shawa. To jim však nebylo umožněno kvůli novému pravidlu, které dává povinnost uzavřít nominaci do jedenácti hodin dopoledne den před zápasem. O Bainesově absenci se přitom podle vyjádření Angličanů rozhodlo přibližně v 11:20.

Reklama

Související témata: