Hlavní obsah

Rajtoral zná kvalifikaci z televize, teď se těší na svůj příspěvek

Plzeň

Je rád, že může sáhnout po dobře známém hráči. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba doplnil nominaci pro kvalifikační duel s Lotyšskem a přátelský zápas na Slovensku o plzeňského Františka Rajtorala. „Vzali jsme ho kvůli jeho dobré jarní formě. A také proto, že má zažitý styl hry, který v reprezentaci praktikujeme,“ uvedl kouč na adresu hráče, jehož sám v minulosti ve Viktorii vedl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

František Rajtoral (vpravo) a Vladimír Darida na tréninku českého týmu na ME 2012.

Článek

Naposledy si za národní tým zahrál v prvním utkání pod Vrbovým vedením loni v březnu proti Norsku (2:2). Žádný div, vždyť skoro celý loňský podzim František Rajtoral promarodil.

Únavový syndrom ovšem překonal a hlásí reprezentační návrat. Kvalifikací na mistrovství Evropy 2016, v níž Češi ještě neztratili ani bod, sledoval zatím jen v televizi. „Když jsem marodil, tak jsem měl až moc volného času. Sledoval jsem všechno včetně národního týmu. Je úžasné, jak je zatím kvalifikace rozjetá. Snad to bude i s mým malým přispěním nadále pokračovat," usmívá se Rajtoral v rozhovoru pro klubový web.

Do nároďáku se vrací téměř přesně po roce. Během nemoci ho napadaly i černé myšlenky o ukončení kariéry. Nominace je teď pro něj velkou odměnou.

„Věřím, že jdu správnou cestou. Snažím se na trénincích i v zápasech odvádět naprosté maximum a v tom chci pokračovat. Je to samozřejmě odměna pro mě i pro Viktorii, která má v nominaci dalšího hráče," líčí Rajtoral.

Gratulace nepřijímal, cizí čísla nebere...

„O nominaci jsem se dozvěděl z internetu. Možná mi někdo volal, ale cizí čísla neberu," usmívá se. „Samozřejmě jsem moc spokojený, je to ocenění mojí práce a hrát za národní tým je pro mě velkou ctí."

Na sraz se moc těší. „Vyjma plzeňských hráčů jsem se s ostatními dlouho neviděl. Těším se na ně a také na trenéra Pavla Vrbu. Národní srazy mě vždy bavily a pevně věřím, že budeme v obou zápasech úspěšní. Osobně žádná velká očekávání nemám, budu samozřejmě rád za každou minutu na hřišti. Budu reprezentovat svou zemi a to je pro mě to hlavní," ujišťuje Rajtoral.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články