Hlavní obsah

Jeden za všechny... Fotbalisté nazpívali song na oslavu postupu, Čech bubnoval

Praha

S postupem na EURO v kapse mají příjemné starosti a aktivity. Fotbaloví reprezentanti si v úterý vyzkoušeli, jak tvrdý chléb občas mají profesionální zpěváci. Celý tým totiž vyrazil do pražského Karlína a v nahrávacím studiu Českého rozhlasu nazpíval píseň Jeden za všechny…, kterou dodatečně oslavil úspěšně zvládnutou kvalifikaci na mistrovství Evropy.

Píseň fotbalové reprezentace

 
Článek
Fotogalerie

Bojovali ještě déle, než jsou zvyklí kopat na hřišti...

Dvě hodiny před mikrofony ve studiu trvalo, než reprezentanti dokonali společné dílo textaře Ondřeje Martina a autora hudby Maxe Brauna. „Velmi dobře! Já jsem spokojený, pánové," zaznělo na závěr z režie od mistra zvuku Karla Fisla. „Je příjemné slyšet chválu, ale uvidíme, jaký bude výsledný produkt. Vyloženě dobrý zpěvák nejsem, z hudební výchovy jsem žádné dobré známky ve škole neměl, ale tady se člověk ve skupině nějak schoval. Zpívat sám, tak to je o moc horší," usmíval se brankář Tomáš Vaclík.

S mírným zpožděním se k mužstvu připojil další gólman Petr Čech, který nově poskládaný sbor tradičně doprovodil na bicí i s malou kapelou. „Je to docela dobrý teambuilding. Jen málokdy se nám povede, abychom se společně sešli na akci, která se netýká fotbalu nebo mediálních a sponzorských povinností. Takže určitě výborný zážitek pro každého," pochvaloval si Čechíno.

Záložníci se nám trápí...

Od myšlenky natočit společnými silami oslavnou píseň nebylo daleko k její realizaci. „Byl to spontánní nápad poté, co jsme postoupili na mistrovství Evropy. Velkým hybatelem byl především náš kustod a nadšený zpěvák Jirka Strnad," vysvětlil tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Lípa.

Po počátečním oťukávání si fotbalisté užili v nahrávacím studiu i dost legrace. Nejprve hráči i s celým realizačním týmem nazpívali refrény, pak rozděleni po určených skupinkách dokončovali jednotlivé sloky.

Velmi rychle byli s prací hotovi obránci stejně společný tým brankářů, ofenzivních záložníků a útočníků. Naopak o něco déle se před mikrofony zdrželi středopolaři. „No jo, záložníci se nám trápí," dobíral si spoluhráče zkušený stoper Tomáš Sivok.

„To je jako recitace, potřebuju trochu razantnější nástup. A ze slova „zvedne" děláte nějaké novotvary," hlásil mistr zvuku před tím, než i on kývnul hlavou správně nazpívané verzi záložníků. „Skali nezpíval a hned to jde," obrátil se Ladislav Krejčí na svého parťáka Jiřího Skaláka po své levici.

Zařadí se mezi českou klasiku?

Hráči už před nahráváním měli k dispozici text písně, nešli tak do neznáma. A svorně tvrdili, že se jim text i melodie zamlouvají. „Obecně mám zpívání hodně rád, v autě jedu skoro pořád a preferuju hlavně českou klasiku. A také tato písnička se mi líbí moc. Snad jsme se s tím popasovali dobře, aspoň podle toho, co tady lidé říkali," uvedl útočník Milan Škoda.

„Jak jsem slyšel ve sluchátkách, zní to dobře, protože skupina tomu dá ještě větší náboj. Sám tedy moc zpívat neumím, ale podle mě to klukům šlo. Věříme, že se písnička bude líbit," dodal Čech.

Nahrávka je nyní v rukou expertů ze studia, oficiální nahrávka bude hotova na přelomu listopadu a prosince.

Reklama